Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar milinović

"Izašli smo iz krize, ali to u životu građana još nije vidljivo"

milinovic
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
06.09.2011.
u 14:39

Hvalimo se. I red je da se hvalimo jer se ne treba bojati pohvaliti ono što je dobro, izjavio je u Virovitici ministar Milinović

VIROVITICA – Prigodom današnjeg posjeta Virovitici ministar zdravstva Darko Milinović svečano je prerezao vrpcu na novouređenom Odjelu za neurološke bolesnike, u novom dijelu zgrade Opće bolnice Virovitica čija je gradnja stajala oko 108 milijuna kuna. Ministru su se na velikoj potpori u stvaranju povoljnijih uvjeta zaštite zdravlja i liječenja bolesnika Virovitičko-podravske županije, zahvalili ravnateljica bolnice dr. Ana Bajer Feketić, gradonačelnik Ivica Kirin i župan Tomislav Tolušić.

U novu opremu zdravstva 800 milijuna kuna

– Kada smo krenuli u reforme, prije dvije-tri godine, hrvatski zdravstveni sustav stvarao je na godišnjoj razini dug od oko dvije i pol ili tri milijarde kuna. Bili smo gotovo pred kolapsom. Stabilizirali smo zdravstveni sustav, zbog reforme smanjili liste čekanja, a 800 milijuna kuna ulažemo u novu opremu. Hrvatski zdravstveni sustav jak je koliko su jake ovakve županijske bolnice za što su zaslužni uprava, djelatnici i lokalna zajednica. Ne zaboravite da uz negativan gospodarski rast nismo smanjivali plaće nego smo ih u javnom sektoru ostavili i  tako zahvalili zdravstvu što je podiglo razinu zdravstvene usluge – naglasio je Milinović.

Vlada razmišlja za iduće 4 ili 5 godina

Potvrdio je da je Hrvatska, po službenoj statistici, ušla u krizu, a sada podaci službene statistike govore da je Hrvatska izašla iz krize. – Nije to još vidljivo u životu građana, da oni bolje žive, ali oni koji ne žele moraju se pomiriti s tom činjenicom – rekao je u Virovitici Milinović potvrdivši da će premijerka i dalje upozoravati sve one koji ne bi smjeli sudjelovati u predizbornoj kampanji. Ministar Milinović osvrnuo se i na kritike o samohvali.

– Hvalimo se! I red je da se hvalimo. Ne treba se bojati pohvaliti ono što je dobro, ali ne možemo reći da smo potpuno zadovoljni i da ne možemo bolje. Moramo, svi skupa, težiti da hrvatski zdravstveni sustav idućih mjeseci i godina bude još i bolji. Ja vas molim i tražim od vas i dalje podršku i za neke reformske poteze i u ovo predizborno vrijeme. Neki smatraju, kada se proglase izbori, da u Hrvatskoj ne treba raditi i da treba zaustaviti reforme. Ali tome nije tako. Ova Vlada o Hrvatskoj ne razmišlja za idućih mjesec i dva nego za iduće 4 i 5 godina. Nećemo stati s reformama. Mi smo uvjereni da će građani tu odlučnost prepoznati na izborima – izjavio je ministar Darko Milinović.

Ključne riječi

Komentara 99

ZE
zeix
19:06 06.09.2011.

Pa ljudi moji jeli to moguče!!! Vi stvarno niste normalni Her doctore!!

OB
-obrisani-
20:16 06.09.2011.

06.09.2011. u 20:11h The Lonely Shepherd je napisao/la: *** deleted by admin *** ma imas pravo brisati sta ce to na forumu ziv i zdrav bio

Avatar kukulelavac
kukulelavac
16:59 06.09.2011.

u Našem HDZu nikada nije bilo krize

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije