Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove zvijezde

Izabrani najbolji za županijski Lidrano 21. veljače

lidrano4
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/5
31.01.2013.
u 14:13

Domaćin karlovačke smotre bila je OŠ Mahično, čiji su se osnovci, zajedno s onima iz OŠ Braća Seljan pokazali najboljima

Učenici OŠ Mahično i OŠ Braća Seljan pokazali su se najboljima na gradskom susretu Lidrano u Gradskom kazalištu Zorin dom. Sudjelovalo je devet gradskih škola s 25 literarnih i 10 novinarskih radova. Izvedeno je i 19 scenskih nastupa. Čestitke i pohvale zaslužuju svi, ali upravo se iz spomenute dvije škole na županijski Lidrano plasiralo najviše učenika. Tako će svoje znanje i umijeće 21. veljače u Zorin domu ponovno pokazati sljedeći učenici.

 U konkurenciji literarnih radova izabrani su “Budi kiša sve što nama sniva, tješi kiša sve što nama plače” Nikol Tomičić iz OŠ Mahično, “Nije lako biti učiteljica” Eme Lovrić iz OŠ Grabrik”, “Sjećam se” Melite Kekić iz OŠ Mahično i “Igra krede i spužve” Frana Pavličiča iz OŠ Dubovac. Njihovi su mentori Nikolina Nikolić, Jadranka Žugčić i Karmen Novaković. Na županijski Lidrano plasirala su se i tri najbolja novinarska rada. To su “Stative na Dobri” Maria Prašina iz OŠ Dubovac, “Lajkom do laste” Andreje Šalković i “Rođenje” Matije Frandolića iz OŠ “Braća Seljan”.

Mentori su im Ivančica Šebalj, Matija Dreven i Barica Bižić. Najbolje pojedinačne scenske izvedbe pokazali su Fran Jergović iz OŠ Braća Seljan, Matija Seljan iz OŠ Mahično i Borna Žaja iz OŠ Grabrik. Njihovi su mentori Branka Dobranić, Nikolina Nikolić i Vesna Mance. U skupnim scenkim izvedbama žiri su oduševili učenici 6.razreda OŠ Banija s izvedbom “Planet plavog i zelenog pajaca”, učenici 3. i 4. razreda Područne škole Goršćaki OŠ Mahično sa scenskom igrom “Grubzon” i učenici 5. i 6. razreda OŠ Dragojle Jarnević, koji su pokazali “Čudesan Alisin san”. Mentori su Marija Žunac Ribičić, Draženka Jančić i Sanja Ravbar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije