Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FARAGEOVA NASLJEDNICA

Izabrana nova šefica stranka koja je vodila Veliku Britaniju u Brexit

Diane James i Nigel Farage
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.09.2016.
u 14:52

Farage je ostavku na mjesto čelnika UKIP-a objavio u srpnju, objasnivši da je postigao svoj cilj osiguravši Brexit

Diane James izabrana je danas za predsjednicu Britanske neovisne stranke (UKIP) s čijeg je čela odstupio Nigel Farage nakon britanskog referenduma o napuštanju EU-a.  

Parlamentarna zastupnica James dobila je glasove 8451 člana stranke, pokazuju rezultati s godišnje konferencije UKIP-a u obalnom gradu Bornemouthu na jugu Engleske.  

Farage je ostavku na mjesto čelnika UKIP-a objavio u srpnju, objasnivši da je postigao svoj cilj osiguravši Brexit.  

On je 1993. bio jedan od suosnivača UKIP-a koja je u međuvremenu postala treća najjača stranka u Britaniji.  

U posljednjem govoru kao šef stranke, Farage je zatražio od svog nasljednika da se "čvrsto" bori za izlazak iz Unije i ne dopusti vladi da ublaži uvjete za napuštanje Unije.  

"Jedini mehanizam da natjeramo vladu da održi raspravu živom i ispuni ono za što je glasalo 17,4 milijuna birača (koji su bili za izlazak) jest zdrav i snažan UKIP", rekao je Farage koji se za izlazak Velike Britanije iz EU zalagao još od 90-tih godina.  

James je rekla da je UKIP bio "pobjednički stroj", ali je upozorila da je stranka na referendumu dobila "samo jedno poluvrijeme", dok dokument o izlasku još nije potpisan.  

"Dok ne dobijemo potpis, igra još traje, oni (birači na referendumu) govore nam što trebamo učiniti", poručila je James članovima stranke.  

Za Farageova nasljednika natjecalo se petoro kandidata, a James je nadmoćno pobijedila.

>> Lider britanskog izlaska iz Europske unije upravo podnio ostavku u svojoj stranci!

>> Farage izveo Britaniju iz EU pa traži njemačku putovnicu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije