Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Iza prosvjeda u Srbiji stoji neka obavještajna organizacija izvana'

– Srbija je u neizvjesnoj situaciji, ako Vučić prizna Kosovo on pada, a postoji mogućnost da onda i Vojvodina traži autonomiju – kaže Kalinić.
18. ožujka 2019. u 09:58 51 komentara 6871 prikaza
Pavle Kalinić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, smatra da iza prosvjeda u Srbiji stoji neka obavještajna organizacija izvana. 

Prosvjedi u Beogradu 'NAPRAVILI SMO GREŠKU' Vučić poslao jasnu poruku prosvjednicima: 'Od danas nekažnjenog nasilja neće biti'

– Uvijek imate sto ljudi za, sto protiv i četiri milijuna nezainteresiranih. Sve je krenulo kao građanski prosvjed, a sada se desnica s Obradovićem želi izdignuti kroz prosvjede – kazao je Kalinić za N1 te dodao:

– Srbija je u neizvjesnoj situaciji, ako Vučić prizna Kosovo, on pada, a postoji mogućnost da onda i Vojvodina traži autonomiju. Na ovom prostoru prelamaju se različiti interesi. Organizacija ovog prosvjeda mora biti ozbiljna, vjerojatno postoji pomoć sa strane jer se želi dovesti u red Vučića da radi što treba raditi ili žele dovesti novu ekipu koja će bolje slušati.

Video - Prosvjedi u Srbiji

 

Komentirao je i vježbu evakuacije veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Boško Obradović BEOGRAD Prosvjednike vodi ultradesni nasilnik Boško Obradović, to koristi samo ‘voždu’ Vučiću

– Riječ je o ozbiljnoj vježbi ozbiljne države. Oni ne žele ništa prepustiti slučaju. Izašli su s veleposlanstvom iz centra grada, vrlo blizu su zračnoj luci, imaju svoju strategiju i znaju što se može prevenirati, a što ne. To je razlika između SAD-a i Hrvatske, oni razmišljaju pedeset godina unaprijed, a mi nismo u stanju razmišljati ni 15 minuta – komentirao je Kalinić. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avalon:

  Ovaj je toliki strucnjak da ne vidi da se cetnik Vucko s njima igra. Ovi njemu ne mogu nista, pogotovo sto je Djilas kriminalac, a Jeremic je Pozderac, ili drugim rijecima receno, Musliman.

 • Pronto:

  Pa uvjek dolazi iz vana ko je neposlusan potrco nemoze bit na tu funkciju..

 • Avatar comandante
  comandante:

  jak je Pavle.. toliko moćan da se i neki komentari o njegovoj izmišljoj službi, poslu, funkciji brišu... ali zato ima 15000 kunića mjesečno da sjedi i čeka izvanrednu situaciju...