Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. srpanj 2018.

Iz Vukovara kreće Dan zajedništva, ponosa i sreće u spomen na doček vatrenih u Zagrebu

Dan zajedništva, ponosa i sreće
Foto: Branimir Bradarić
1/2
03.07.2019.
u 14:39

Iz Vukovara kreće Dan zajedništva, ponos ai sreća u spomen na 16. srpanj 2018. i doček vatrenih u Zagrebu

U spomen na spontani doček vatrenih u Zagrebu 16. srpnja 2018. godine, poslije osvojenog srebra na SP u Rusiji, ove godine, na isti taj dan, širom Hrvatske bit će organiziran Dan zajedništva, ponosa i sreće. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je Aleksandar Kovačević iz Organizatora bez granica i producent manifestacije SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ kazao kako je inicijativa za obilježavanje 16. srpnja pokrenuo izbornik vatrenih Zlatko Dalić koji je rekao kako taj dan ne bi trebalo zaboraviti.

- Ove godine taj datum želimo obilježiti kroz poseban projekt koji će se istovremeno, uz Grad Vukovar, održati u mnogim drugim gradovima i mjestima Hrvatske, BiH i dijaspore. Malo je trenutaka kada cijelu naciju obuzme osjećaj sreće i ponosa, a to se događalo prošle godine tijekom cijelog Svjetskog nogometnog prvenstva, a posebice 16. srpnja, kada je vatrenima organiziran doček u Zagrebu, rekao je Kovačević.

Podsjetio je i na Festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, kojemu je ove godine ambasador bio Zlatko Dalić, koji za cilj ima da se u Vukovaru, kao simbolu hrvatskog zajedništva prezentira najbolje iz Hrvatske, a naglasak je da zajedništvo kreće iz Vukovara.

Foto: Branimir Bradarić

- Želja nam je da ova manifestacija postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirat će se programi na kojima će sudjelovati građani obučeni u kockice, istaknuo je Kovačević.

Trenutno se, uz Vukovar, u akciju Dan zajedništva, ponosa i sreće, uključilo 15-ak gradova iz cijele Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić kazala je kako će u vukovarskoj Park šumi Adica, 16. srpnja, biti organiziran bubble football. Jedini uvjet za igranje je da natjecatelji budu obučeni u kockice i sa sobom ponesu navijačke rekvizite.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić najavila je kako će se Grad Vukovar sa zadovoljstvom uključiti u akciju koja za cilj ima poticati zajedništvo.

- Upravo kako su naši nogometaši krenuli na Svjetsko prvenstvo iz Vukovara, tako mi je izuzetno drago što ova pozitivna priča kreće upravo iz Vukovara, jer nema boljeg mjesta za zajedništvo, zaključila je Mujkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije