Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIKALNA RETORIKA
Povratak na članak

Iz Vlade poručuju Pupovcu: Krajnje je neprimjereno uspoređivati RH s NDH

Milorad Pupovac izjavama nakon napada na pripadnike srpske manjine izazvao podijeljene reakcije

Komentari 185

DU
Deleted user
11:00 27.08.2019.

Pupovac nije bio pregrijan nego je namjerno i svjesno naložio vatru. Od 20 i nekoliko manjina samo je jedna "ugrožena". To se baš ne uklapa u priču o ksenofobiji. Budala ima, treba ih kazniti za ono što su napravili i na tome treba stati. Svakako osuditi fizički napad bilo koje vrste. Također treba sankcionirati Pupovćev konstantni govor mržnje i političko reketarenje države i hrvatskog naroda. On je svojim djelovanjem najmanje pozvan da dijeli moralne lekcije jer ovo nije ništa drugo nego huškanje. Gospodin Tahirović (tzv. Beus) bolje da šuti dok mu sin šverca ilegalne migrante. Najmanje što bi mogao napraviti je povlačenje iz javnog života. Prvenstveno je mogao odgojiti svojega sina da poštuje državu i njezine zakone, a tek onda dijeliti moralne packe.

VL
BK
Branimir Krešimir
10:57 27.08.2019.

Mislim da se ne smije napadati srpska manjina,ali ne vidim da netko od napada brani hrvatsku većinu.

VL
Avatar Visnjevac13
Visnjevac13
11:17 27.08.2019.

Molim vas sklonite sliku vuckove pudlice. Gadi mi se.

VL
DU
Deleted user
11:44 27.08.2019.

Po Ustavu tko šteti ugledu, čini sramotu RH mora se pravosudno progoniti. Što čekaju institucije?

VL
ZA
zagora
11:18 27.08.2019.

Agresivna manjina maltretira tihu vecinu! Kad pupovcu nije dobra RH neka je napusti ako nema za put nesto cemo skupiti!!!

VL
ER
EroK
11:16 27.08.2019.

Ako je ovo za Pupija NDH, onda NDH nije ni bila tako zločinačka, kao što je oni prikazuju svijetu. Čudno, u Pavelićevoj Vladi, sjedilo je više Srba i Židova, kao što je i danas. Očito SANU-2 je u akciji!

VL
LO
Lozano
11:25 27.08.2019.

Milorad svašta sebi dozvoli Što je on poduzeo da ne dolazi do nacionalističkih ispada Srba u pojedinim krajevima Hrvatske

VL
Avatar cuki2020
cuki2020
11:31 27.08.2019.

Zašto njega sada nitko ne kazni? Zaštićen je ko debeli medvjed

VL
DU
Deleted user
11:23 27.08.2019.

Srbi, kako oni u Srbiji tako i ovi u Hrvatskoj te jugonostalgičari se moraju pomiriti sa tim da su Hrvati u Hrvatskoj izrazito većinski narod i da povratka na staro više nikad neće biti. Hrvatska je danas dio EU regije, od siječnja prvi put i predsjeda svojom novom regijom a za dvije godine ulazimo i u bezgraničnu šengen zonu i uvodimo europsku valutu Euro.

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
12:26 27.08.2019.

Možete lagati, možete se i sami lagati... ali isitna uvijek ispliva... eto frke oko srbina povratnika iz Rijeke, člana HDZea, znači člana HDZea!! Mediji i pojedini političari na zadnje noge oko napada na temelju nacionalnosti.. a eto, koji dan, i počela istina... čak i Index, poznti huškački portal počeo se ograđivati... javljaju se drugi srbi iz iste zgrade koji opisuju tog povratnika srbina kao problematičnog, koji je prisvojio ulaz u zgradu i pretvorio u svoje parkirašte, prisvoio i zajedničke prostorije unutar zgrade... Novi List izvor... ima još njih... znači mediji su uništili život tom sad bivšem HGSSovcu, a tko zna koliko je on ih spasio, sigurno mnogo, samo jedan njegov radi dan vrijedi više nego svi mediji u HR a bogami i političari skupa s njima... a pitanje krivosuđa? Expresno protvor 30 dana, bez adekvatne istrage, prijava koja je uslijedila nakon dva dana, bez tragova ozlijede, a koliko je trajala sapunica oko Daruvarca? Sramota, ne znam moji novinari, jeste li svjesni štete koju ste napravili čovjeku koji vrijedi neusporedivo u odnosu na sva što vi ste ikad ili čete ikad napraviti? A opet dolazimo, ugrožen srbin povratnik član HDZea uništio život najpozitivnijoj udruzi u RH.... strašno...

VL
RA
Rafael55
11:09 27.08.2019.

Kako to

VL
ML
Mladjan
11:25 27.08.2019.

Sjećam se da je. Gosp.Omerbašić jedne prilike izjavio da Hrvatska može služiti kao primjer Europi u pogledu odnos prema Bošnjacima. Pitam Vas gosp.Pupovac jeli problem Hrvatska po kojoj pljujete nepromišljeno ili Vi osobno kao Vučićev poslušnik.

VL
DU
Deleted user
11:58 27.08.2019.

Gotovo nemoguće mi se složiti s Grmojom o bilo čemu, ali ovaj put sve potpisujem. Pupovac ne da je pretjerao kako to uostalom uvijek čini, već ovim činom kao hrvatski političar, saborski zastupnik i član vladajuće većine vrši čin veleizdaje!!! I kao takav bi trebao ne biti izbačen iz vlasti već procesuiran i sankcioniran! Točka.

VL
ZO
zoranos
11:22 27.08.2019.

Suma sumaru svega je ono što je "pobjeglo" Vučiću nedavno javno:"HR je NDH za Srbe i 2019. godine!" Ne radi se ovdje o mržnji pijanih Hrvata koji napadaju Srbe (i ostale), već o patološkoj mržnji Srba što nema više Jugoslavije i što Srbi više ne žive svi u istoj državi! Velikosrpska ideja je i dalje jednako živa kao i 90ih godina i u gvali Pupovca i Vučića i večine drugih - eto to je prava istina i o tome se trba pričati. A ne kako Mesić i neki slični njemu stalno spominju ustašizaciju društva jer tamo netko uzvikne ZDS! Koliko je to ozbiljno naspram jedne Njemačke koja je osudila Hitlera, a istodobno sa druge strane ima pokrete i ogranizacije koje ostvoreno kokeriraju sa nacizmom! O čimu mi dakle pričamo ???

VL
KA
kapunjohan
11:39 27.08.2019.

Pupovac vodi politiku ,,mic po mic,, i u 90 godine , to je njegova stalnica a političari -hrvatske stranke, su mu to omogućili ignorirajući povijest . Srbija nije prijeteljska država i vjerovatno to neće biti još dugo a srbi u hrvatskoj su izmanipulirani i vjerovat će još dugo u ideju za koju su stali devedesetih. Pupovac umjesto da ih pokuša integrirati on ih želi još više separirat , posebne škole , ćirilica, dvpis- srbski jezik i ćirilica ,opravdanje za sve srbsko hrvatske ratove , ćeš hrvati su rasisti i mi ih trebamo spriječiti itd. . Zar nije ćirilica provokacija hrvata jer je kao službeno pismo nepotrebna i nevažna ali provocira osjećaje Hrvata jednako kao i Srbe pozdrav ,, za dom spremni,, , jer 90 su bacali sve latinične table i mijenjali ih u Ćirilicu itd. Srbi u hrvatskoj su dobili prevelika politička prava i taku u svim vladama su uživali ustvari status konstutivnog naroda a ne manjine što je Pupovcu dalo jastrebova krila i teško će ih biti podrezati a to će štetiti i Hrvatima - državi a osobito Srbima koji će svoju državu vidjeti u Srbiji i živjeti u nepotrebnom konfliktu sa hrvatima. Političari - hrvati moraju zauzeti jasniji stav , srbima zagarantirati sva prava kao hrvatskim građanima ,izbaciti izborne kvote i pravo manjina da kao nacionalistička stranka odlučuju o pravima ostalih hrvatskih državljana i politike u cijelini.

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
11:14 27.08.2019.

"Bernardić poručuje kako “SDP sasvim sigurno neće dopustiti bilo kakvo nasilje nad bilo kojom manjinskom skupinom u Hrvatskoj”." SDP bi vjerojatno vrlo brzo po dolasku na vlast izumio sustav koji bi u svakom trenutku na svakome mjestu ulazio u mislii svakom građaninu RH.

VL
Avatar 1HGZ.
1HGZ.
11:52 27.08.2019.

Jel tko zna di je Boris Petko

VL
DU
Deleted user
12:40 27.08.2019.

kaj nemaju te manjine 3 do 5 zastupnika automatizmom.? Ne znam tko danas ima sigurno radno mjesto kao oni. Kao da smo još u komunizmu. I opet im nije dobro. Pod hitno promijeniti sustav jer nije normalno da stranka kojaa osvoji 1,5% glasova plus 3 do 5 manjinca određuju politiku vlade. Žalosno i jadno.

VL
OK
okolo
10:54 27.08.2019.

nepodnošljiva lakoća relativiziranja,.nemušta opravdavanja, stalno obranaštvo, iritirajuća defanziva, odlika je hrvatskih političara..nažalost

VL
MA
majlena
11:43 27.08.2019.

Neka 'Vlada' to kaže svojim ministrima...

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.