Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz Srebrenice ka Vukovaru i ove godine krenuli sudionici povorke mira

"Naš je cilj odati počast žrtvama Vukovara, žrtvama genocida u Srebrenici i svim nevinim žrtvama", kazao je uoči polaska Zulfo Salihović.
11. studenoga 2019. u 16:31 4 komentara 450 prikaza
Vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Sudionici povorke mira u kojemu su razvojačeni pripadnici Armije Bosne i Hercegovine krenuli su u ponedjeljak na još jednu povorku ka Vukovaru kako bi na taj način sudjelovali u obilježavanju obljetnice tragedije hrvatskog grada-heroja kojega su postrojbe bivše jugoslavenske vojske okupirale u studenom 1991. godine nakon višemjesečnog razaranja.

Bogdanovci Polaganje vijenaca i paljenje svijeća Obilježena obljetnica sloma obrane Bogdanovaca, sela nedaleko od Vukovara

Povorka mira Srebrenica-Vukovar organizirala je po prvi put prije dvije godine srebrenička udruga koja okuplja nekadašnje pripadnike Armije BiH kako bi na taj način iskazali solidarnost sa svim nedužnim ratnim žrtvama te kako bi istodobno uzvratili Hrvatskoj zbog načina na koji se ona odnosi prema uspomeni na srebrenički genocid počinjen nad Bošnjacima 1995. godine.

Paljenje svijeća povodom pada Vukovara DAVOR IVANKOVIĆ Sami smo 1999. izabrali odavati počast Vukovaru paljenjem svijeća. Zašto se Vlada u to petlja?

"Naš je cilj odati počast žrtvama Vukovara, žrtvama genocida u Srebrenici i svim nevinim žrtvama", kazao je uoči polaska Zulfo Salihović, jedan od organizatora ovog pohoda čiji će sudionici stići u Vukovar 18. studenog i pridružiti se koloni sjećanja.

Put od Srebrenice do Vukovara dug je 340 kilometara, a organizatori su najavili kako će sudionici, koji su krenuli s početne točke te oni koji će im se pridružiti tijekom puta koji ih vodi preko Tuzle, u Hrvatsku ući na prijelazu Slavonski Šamac.

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji