Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ZA ŠEFA HAKOM-A

Iz Obuljenova kruga poručuju: Rodbinska veza nema utjecaja

19.03.2018.
u 10:29

Tonku Obuljenu 52 su godine i, kada bi čekao da mu sestra prestane biti na funkciji, mogao bi odmah u mirovinu, kažu iz njegovih krugova

Iako je Vlada tek s danom zakašnjenja informirala javnost da je Saboru za šefa Vijeća HAKOM-a (agencija koja nadzire telekomunikacije, poštu i željeznički promet) predložila Tonka Obuljena, prijedlog imenovanja privukao je priličnu pozornost medija, budući da je riječ o bratu ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

U krugu bliskom Obuljenu kažu kako je i sam svjestan da mu rodbinska veza s članicom Vlade može predstavljati uteg, no tvrde da to što mu je ministrica sestra nimalo nije utjecalo na odluku Vlade. Objašnjavaju kako je u Hrvatskoj malo stručnjaka za telekomunikacije koji bi mogli nositi tako važnu funkciju i da bi se bilo tko od njih na ovaj ili onaj način našao pod optužbama za sukob interesa.

– Tonku Obuljenu su 52 godine i kada bi čekao da mu sestra prestane biti na funkciji, mogao bi odmah u mirovinu. Tako je sa svima koji imaju referencije za taj posao. Budući da smo svi negdje radili, svatko bi bio obilježen kao nečiji “igrač” – tumači Obuljenov suradnik i podsjeća da je Obuljen u HAKOM-u bio i ranije, punih šest godina.

U Obuljenovu krugu kažu i kako je iz Odašiljača i veza, u kojima i danas radi, u HAKOM prešao putem javnog natječaja, na koji je aplicirao na nagovor tadašnjeg pomoćnika ministra Davora Dvornika.

– Dvornik je Obuljena uočio kao kvalitetan kadar u pregovaračkoj skupini koja je s EU pregovarala o tržištu elektroničkih komunikacija, a u HAKOM je čak prešao i na nešto nižu plaću, i to zato što se radilo o velikom profesionalnom izazovu, budući da je Agencija još bila u povojima, kao uostalom i samo tržište – prepričava naš sugovornik.

Obuljenove referencije su, dakle, neupitne, kao što smo već i pisali, pa preostaje vidjeti hoće li činjenica da mu je sestra ministrica kulture negativno utjecati na njegovo potvrđivanje u Saboru. Uz Obuljena, koji bi na funkciji predsjednika HAKOM-a trebao zamijeniti Dražena Lučića, Sabor bi trebao potvrditi i preostale članove Vijeća, za koje je Vlada na istoj sjednici odlučila predložiti Mislava Hebela, Antu Milasa i Nikolu Popovića.

Komentara 30

AR
Artukovic
11:38 19.03.2018.

Ma kakav nepotizam....ko se usudio to izgovoriti.To su samo braco i seka koji si pomazu....

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:33 19.03.2018.

Nema veze samo ako je dio jugo - ljevicarske - NGO - antifa nomenklature. Ako nije njihov onda jadna mu majka.

Avatar siva_sova
siva_sova
11:05 19.03.2018.

drugovi i drugarice vladaju državom, na čelu države je sin iz komunističke familije, šteta nismo se borili da skoj-evci i udba vladaju državom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije