Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomacija

Iz MVP-a odgovorili na diplomatsku notu Vatikana vezanu za Dajlu

\'30.07.2011-Dajla -Kompleks koji je nakada pripadao crkvi  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
\'Dusko Marusic/PIXSELL\'
19.08.2011.
u 21:22

U noti su pojašnjeni pravni aspekti rješenja Ministarstva pravosuđa

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija predalo je danas notu Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu kojom je odgovorilo na prošlog tjedna zaprimljenu notu Državnog tajništva Svete Stolice vezanu uz vraćanje dijelova imovine župe Dajla Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz MVP-a.

U noti su pojašnjeni pravni aspekti rješenja Ministarstva pravosuđa od 9. kolovoza kojim se utvrđuje ništavost donesenih rješenja Ureda za imovinsko pravne odnose Istarske županije u Bujama, a kojima su župi Dajla dani u vlasništvo poljoprivredna zemljišta te neizgrađena građevinska zemljišta u katastarskim općinama Brtonigla i Novigrad, odnosno kojima je utvrđeno pravo na naknadu župi Dajla.

Uz navedenu notu predan je i tekst rješenja Ministarstva pravosuđa, kao i njegov prijevod na talijanskom jeziku, u kojem su detaljno navedene sve relevantne pravne činjenice i mjerodavni pravni okvir.

 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar delminium
delminium
21:44 19.08.2011.

Zanimljivo da Uskok ispituje djelovanje biskupije u slučaju Dajla očito su zamračili pare. Naravno da skriju lopovluk Benediktincima nisu smjeli vratit njihovo.

DJ
djakputnik
21:56 19.08.2011.

Jel to Kosoruša prevodila? Baš me zanima kak je to izgledalo! Aj bi eh ju jesterdaj ih bi de daj bifor, ...

OB
-obrisani-
00:21 20.08.2011.

Izgleda da je papa sprijecio da ova zemlja ne ode u u srpske ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije