Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jezovita zamjena

Iz Graza u Hrvatsku umjesto Hrvata stiglo mrtvo tijelo Austrijanke

mrtvo tijelo,lešina
Reuters/PIXSELL
16.01.2013.
u 13:25

Zabuna je otkrivena u utorak kada je Austrijanka trebala biti kremirana. Zbog zahtjevnih formalnosti trenutačno nitko ne zna točno kako će leš Austrijanke biti vraćen iz Zagreba u Graz.

GRAZ – Pod naslovom "Nestali leš pronađen u Hrvatskoj", austrijski radio i televizija ORF izvještava o jezovitoj zamjeni dvaju leševa u Grazu, pozivajući se na dnevni list Kleine Zeitung.

Riječ je o lešu 50-godišnje žene iz Graza, koju je posmrtno poduzeće zabunom prevezlo u Hrvatsku umjesto tijela Hrvata preminulog u Grazu.

Isti izvor navodi da je zabuna otkrivena u utorak kada je Austrijanka trebala biti kremirana.

Za ceremoniju opraštanja od pokojnice i kremiranje leša bilo je zaduženo Pogrebno poduzeća Graz-Holdinga, a za njegovo smještanje u hladnjak privatno pogrebno poduzeće Pius iz Graza.

Prema pisanju medija, tijela su zamijenjena kada je tvrtka Pius 2. siječnja 2013. podigla u Institutu za sudsku medicinu u Grazu tijelo Austrijanke, a istodobno se u istom vozilu nalazio i leš Hrvata koji je trebao biti prevezen s istoga Instituta u Hrvatsku na pokop.

ORF izvještava da je tijelo preminulog Hrvata u Zagreb trebalo prevesti hrvatsko pogrebno poduzeće, ali je navodno pri utovaru došlo do greške i "uzet je pogrešan leš".

Rukovodstvo Piusa za zamjenu leševa navodno krivi vozača hrvatskog vozila za prijevoz posmrtnih ostataka i svog mladog službenika, koji je već otpušten, a koji su prema njihovoj tvrdnji morali pročitati ime na cedulji obješenoj na stopalu preminule osobe, prije nego li su je uzeli iz hladnjaka.

Isti izvor navodi da zbog zahtjevnih formalnosti trenutačno nitko ne zna točno kako će leš Austrijanke biti vraćen iz Zagreba u Graz.

>>Morao oženiti šogoricu u bolnici, a svjedok im je bila pokojna supruga

Komentara 8

AN
Antun1973
17:48 17.01.2013.

Kada ovo citam sjetim se filma "Kada Mrtvi Zapijevaju"

Avatar seneka
seneka
13:45 16.01.2013.

Isto im se piše,i Hrvatu i A ustrijanki

ŽI
Žika-Ivo
14:19 16.01.2013.

Nešto još gore desilo se i u Klagenfurtu gdje su odvezli i sahranili u Bosni-Gradačac pogrešnog mladića a taj isti iz kome se probudio u bolnici i progovorio hrvatski. Dakle, došlo do zamjene dvojice mladića koji su stradali u saobraćajkii i bili zajedno u autu. Pisale i naše i njihove novine, te čovjeku operisali zdrav bubreg i sl. ima toga ko u priči samo se ne da sve ni kontrolisati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije