Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi rezultati testiranja

Zagrebačke škole prelaze na online nastavu, slijedi ih još najmanje jedna županija

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.12.2020.
u 11:38

Prvi rezultati pokazuju da učenici nisu masovni prenositelji koronavirusa

Za tjedan dana sve zagrebačke srednje škole prelaze na online nastavu. Njih će slijediti i učenici Primorsko-goranske županije, a do toga datuma vrlo je vjerojatno da će se za online nastavu u srednjim školama odlučiti i još neke županije. Naime, trenutačno je u Hrvatskoj već pet županija, odnosno 110 srednjih škola koje su prešle isključivo na online nastavu.

Neće biti nacionalne odluke za sve srednje škole vezano uz prelazak na online nastavu, nego o tome mora odlučiti svaka županija za sebe.

Ministarstvo obrazovanja na čelu s ministrom Radovanom Fuchsom nastavit će imati redovite konzultacije sa županima kako bi se, kao i do sada, pratila epidemiološka situacija.

Rezultati nešto više od 2000 testiranih srednjoškolaca u Zagrebu nisu u cijelosti obrađeni pa će točni podaci biti objavljeni tijekom dana, ali preliminarni rezultati pokazuju prisutnost asimptomatske zaraze kod jedan posto učenika osnovnih škola te kod 2,23 posto učenika srednjih škola. Među 365 testiranih zaposlenika zaraza je potvrđena kod 3,29 posto.

– To potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji te da se virus ne širi u razredima i školama. U 75 posto zagrebačkih razreda, gdje se pojavio virus, samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca. Ovo će nam biti jedan pokazatelj koliko će ta mjera C modela u zadnja dva tjedna nastave pridonijeti smanjenju širenja COVID-19. Sasvim sigurno će pridonijeti smanjenju mobilnosti i gužvi u javnom prijevozu – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje.

Komentara 20

K1
Kone_1
11:50 07.12.2020.

Ucenici nisu prijenosnici, a prelazi se na online???? Kakva tragikomicna predstava

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
12:50 07.12.2020.

Ucenici nisu prijenosnici zaraze, a prelazi se ba online zato da ne bi postali prijenosnici...Ovo je za nobelovu nagradu za destilirani idiotizam

GR
Grandstar
12:32 07.12.2020.

Totalno bespotrebno 1% ih pozitivno na korona virus tak da nepotrebno totalno Al bit ce kako sefovi kazu Treba privjerit koja to firma podrzava i odrzava program tih skola pa ce bit sve jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije