Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za projekte Ministarstva financija 8 milijuna kuna

Riječ je o projektima "Učinkovitiji sustav financijskog i statističkog izvještavanja" i "Uspostava učinkovitog sustava ocjene i odobravanja investicijskih projekata koji se financiraju ili sufinanciraju sredstvima državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave"
14. ožujka 2018. u 12:08 1 komentara 168 prikaza
Ministarstvo financija preuzelo je 8 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar financija Zdravko Marić potpisali su u srijedu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu financija ukupne vrijednosti nešto manje od 8 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, kojima će se financirati dva projekta Ministarstva financija.

Andrej Plenković i Marko Pavić Marko Pavić 'Cjelovita mirovinska reforma bit će provedena do kraja godine'

Riječ je o projektima "Učinkovitiji sustav financijskog i statističkog izvještavanja" i "Uspostava učinkovitog sustava ocjene i odobravanja investicijskih projekata koji se financiraju ili sufinanciraju sredstvima državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave".

Ministar Pavić istaknuo je kako su oba projekta namijenjena informatizaciji i boljem upravljanju procesima. Jedan se tiče investicijskih projekata, a drugi unaprjeđenja samog procesa, tablica i procedura unutar Ministarstva financija. Ministar Marić rekao je kako se nalazi u pomalo neuobičajenoj situaciji da potpisuje ugovore kojima Ministarstvo financija prima sredstva, zahvalivši na financiranju dva projekta od po nešto manje od 4 milijuna kuna, koji će popraviti i unaprijediti sustav financijskog praćenja i izvještavanja.

"To je važno za Ministarstvo financija i one koji se bave samom statistikom, tako i za hrvatsku javnost jer će biti jasniji i transparentniji dodatni načini izvještavanja kada govorimo o europskoj metodologiji ESA 2010 u sustavu praćenja i kompiliranju svih tih podataka i lakšem praćenju kako analitičara, tako i opće javnosti", poručio je. Drugi projekt, dodao je, vezan je uz pripremu investicijskih projekata koji su financiraju iz državnog proračuna i proračuna jedinca lokalne i regionalne samouprave, u okviru kojega se razvija i pravni okvir te informacijski sustav koji će također ne samo omogućiti lakše praćenje, nego i lakše snalaženje korisnicima.

Naglasio je važnost investicijskih projekata za Hrvatsku u cjelini na makroekonomskoj razini, kao i za svaku jedinicu lokalne i regionalne samouprave. Projekti su predviđeni da će trajati od 1,5 do 2 godine, rekao je Marić i dodao da možemo očekivati pozitivne vijesti u vezi dvaju potpisanih projekata.

Pavić je rekao da meritum Istanbulske konvencije nije rodna ideologija Pavić: Meritum Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja, a ne rodna ideologija Ministarstvo financija ponudilo je na aukciji 222 milijuna trezoraca Aukcija Ministarstvo financija izdalo 222 milijuna kuna trezoraca Vlada Nakon packi Plenković naredio ministrima da 2018. ubrzaju tempo reformi
Zanimljivo
Slovo koje prvo ugledate na fotografiji otkrit će vam nešto o vašem karakteru, ali i koja je karijera prava za vas
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
  • Deleted user:

    objavite hrvatskom puku koliko godisnje uplatite posudjenih novaca u evropski proracun oko 500 milijuna oera ...vise ili manje...