Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mještani zbrajaju štetu
Povratak na članak

Iz epicentra razornog potresa: Dimnjak mi je skoro dijete ubio. Sve je popadalo, katastrofa

U epicentru jučerašnjeg razornog potresa, mjestu Strašnik zbrajaju se štete

Komentari 49

SI
sisavac
11:26 30.12.2020.

sad vidimo da država mora pojačati građevinsku inspekciju, i to žestoko. inspektori moraju biti vani na terenu 24 sata, jer se 24 sata i gradi! a ne unutra se stiskati u kancelarijicama, i čekati prijavu, pa raspredati dal su oni nadležni ili komunalni redari. ovo nam je bolna škola, al ajmo iz nje uzeti nešto i popraviti za ubuduće. ajmo krenuti s evidentiranjem tih starih, uglavnom i napuštenih zgrada, vlasnike natjerati da ih ili obnove ili sruše. većina je njih na lijepim lokacijama, i barem zemljište ima neku vrijednost. kad bi država krenula u kontrolu i sankcionirala ovakve ruševine koje 30 godina stoje i prijete svakom tko prolazi kraj nje, ne bi imali ovolikih probema. a konzervatore, onu ekipu u finim štiklicama i kapama, koje svaku zgradu gledaju kao svjetsko čudo, pa proglašavaju kulturnim dobrom, potjerati da čiste ove ruševine. jer lijepi dio njih je zaslužan za to stanje, da je pola zgrada pod nekom zaštitom, ne možeš ni prozor promijeniti, jer je to pročelje zgrade koja je neko kulturno dobro... ako država, grad, županija, neki objekt smatra vrijednim iz bilo kakvih njima poznatih razloga, nek otkupi zgradu i obnovi je. ne može u zagrebu trećina zgrada biti pod zaštitom!! par njih, kupiti o održavati. sve ostalo, tržište.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
11:41 30.12.2020.

Zašto se ništa ne piše o naseljima u zagrebačkoj županiji koja graniči sa Sisačko-Moslavačkom. Da li je moguće da tamo nema štata. Pokupsko je na samoj granici. Što je recimo na naseljima Lijevi Štefanki, Lijevo Sredičko, Gradec, Pisarovina, Kravarsko, Lukinić Berdo. A što je u karlovačkoj županiji. Lasinji, Trepči itd. O tim naseljima ni riječi.

VL
Avatar Majda
Majda
11:59 30.12.2020.

Dajte ljudi šaljite dimnjake...

VL
BU
Bubalamala
11:42 30.12.2020.

Pre strašno je to što nam se događa a sramotno je i vidjeti gdje nam narod živi u kakvim ruševnim zgradama. Zar u Hrvatskoj ne postoji zakon po kojem " vlasništvo obavezuje " da se vlasnika kuće ili zgrade kazneno progoni za ne održavanje .

VL
Avatar macak Tomo
macak Tomo
15:43 30.12.2020.

Koliko je dece stradalo od *41 do *45 na podrčju epicentra

VL
DP
delmata.pakleni.otok
12:13 30.12.2020.

sramota da se dile žrtve po nacionalnosti... ko iz rata... stradali u m.poljanama otac i sin su hrvati Tomić... sin je iz pravosudne a otac domar školski...

VL
Avatar renac
renac
10:41 30.12.2020.

Hvala hr vladi sto je dozvolila fracking po hrvatskoj koji traje od prosle godine i gle cuda potresi po Hrvatskoj hvala prodane duse,puno zemalja je zabranilo fracking jer se dokazali da izaziva potrese od 3 rihtera nadalje pa iovako jake,a u Petrinji se istrazuje plin,pa eto vi zakljucite sami i proguglajte.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:59 30.12.2020.

Kako bi bilo dobro da ima registar oštećenih s brojevima tekućih računa, pa da direktno uplaćujemo i da se odmah vidi koliko se kome uplatilo.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:56 30.12.2020.

Ajmo ljudi, otvorimo novčanike, mogu i kartice, može i na rate (nadam se da su toliko sposobni, za ovo i na rate).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.