Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistka pape Benedikta XVI
Povratak na članak

Iz Crkve izbačeno gotovo 400 svećenika pedofila u dvije godine

Nisu vanjski neprijatelji najveći progonitelji Crkve, već se grijeh rađa unutar Crkve i zbog toga ona ima duboku potrebu da se ponovno naući pokori, rekao je 2010. papa Benedikt XVI.

Komentari 11

SE
sekky
14:03 18.01.2014.

. .-Crne brojke u Belgiji 500 toliko je osoba tužilo Katolicku crkvu za seksualno zlostavljanje 320 navodnih zlostavljaca, od kojih 102 pripadnika klera iz 29 kongregacija 13 osoba, kako se vjeruje, pocinilo je samoubojstvo kao posljedicu seksualnog zlostavljanja 1 osobaja 1 osoba je bila zlostavljana u dobi od dvije godine 5 osoba je bilo zlostavljano u dobi od 4 godine 60 posto zlostavljanih su bili djecaci 10 sati je policija ispitivala kardinala Danneelsa 1992 Udruge žrtava tvrde da Katolicka crkva u Belgiji od te godine ima sva saznanja o razmjerima ovog skandala . . Svjedocanstva navode kako su ih svecenici uvjeravali da nije dobro da problem prijavljuju vlastima, a ponekada im nudili i novac, ohrabrujuci ih da to ne cine. Osim toga, stotine žrtava svecenickog zlostavljanja i dalje pate zbog teških trauma koje su doživjele u prošlosti . Javnost u Belgiji . šokirana je spoznajom da je gotovo 500 osoba tužilo Katolicku crkvu za zlostavljanje. No, od Crkve su, kako kažu, do sada dobivali samo upute kako, kao kršcani, moraju nauciti praštati

VL
DU
Deleted user
15:53 18.01.2014.

Benedikt je bio mozak crkve i pripremio je teren troici papa da mogu djelovati na dobrobit crkve ! Najpametniji papa sigurno , a tko je najbolji odlučit će netko drugi !

VL
DR
dragogera
13:19 19.01.2014.

Kao i kod svih ekstremnih bogatasa tako i kod doticne gospode nemoralom se ubija vrijeme. Njemci privatnici se masovno ispisuju iz katolicke crkve , jer ne zele placati 7 % zarade kao clanarinu doticnima, koji poslije kupuju nekretnine, te ih davaju pod najam. Nazalost crkva vise ne sluzi ljudima, ljudi sluze crkvi.

VL
Avatar dioptrija
dioptrija
20:46 18.01.2014.

kako je krenulo neće više biti pastira Ali i sve manje ovaca za šišanje

VL
Avatar Neron
Neron
12:13 20.01.2014.

Očekivao sam od napadatelja Crkve da će biti sretni jer se Crkva čisti od svojih nečistoća. No, ljude poput intelligensa očito ništa ne može zadovoljiti u njegovoj iracionalnoj mržnji prema Crkvi. Da, grešni smo, činili smo zlo - ali želimo se riješiti svega onoga što ne valja. U zadnje dvije godine izbačeno je gotovo 400 pedofila koji su svoju prljavu rabotu pokušali sakriti pod okrilje Crkve. Nije li to dobra vijest? Pedofili su raskrinkani, više neće moći, potajice i sakriveni, činiti zlo. Ako, intelligens, zaključuješ da smo svi mi, članovi Crkve, takvi - onda trebaš poraditi na svom logičkom zaključivanju. 400 pedofila u KC ne znači da smo svi mi članovi KC pedofili. A o tvom pozivanju na gay populaciju bi više trebao reći administrator.

VL
ZG
ZGexil
15:27 18.01.2014.

Papa Benedikt je spoznao, da se nije mogao uz svu želju nositi sa mafijom unutar Vatikana, koja je u pozadini harala kako je htjela, pa se povukal kako bi prepustil taj zadatak Papi Franji koji se prihvatio čišćenja zla po svim slojevima Katoličke institucije. i hvala Bogu, dobro mu ide.

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
16:18 18.01.2014.

vjerojatno je Benedikt nakon svih tih skandala shvatio kako će trebati puno vremena i energije za raščišćavanje i reformu crkve....a njegove mu godine to nisu dozvoljavale, pa je to prepustio svom nasljedniku

VL
IN
intellegens
09:25 20.01.2014.

A stalno napadaju ljude drugog splnog opredeljenja. Proglasavaju ih bolesnima neprirodnima pedofilima sotoniziraju ih .....dok se istovremeno izivljavaju nad djecom.

VL
MA
Markoc
13:01 18.01.2014.

Ovo je jedini razlog zašto je Benedikt morao nepustiti svoju službu.Nije baš slučajno da niti nijedan Papa prije njega nije za života napustio svoju službu.

VL
DU
Deleted user
14:37 18.01.2014.

Benedikt je bio najbolji Papa i zato je morao napustiti svetu stolicu. Uvjeren sam da je premalo izbacio te gamadi iz nase Katolicke crkve.Jaka Gay frakcija jos uvijek vlada Vatikanom a danasnji Papa samo prica,prica , sve ljubi i zovee telefonom i kaze da vas voli.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.