Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sijera leone

Iz bolnice pušten i posljednji oboljeli od ebole

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.08.2015.
u 00:15

U posljednjih 45 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj ebole u Sijera Leoneu. U toj državi 4000 ljudi umrlo je od te bolesti

Iz bolnice u gradu Matenehu u Sijera Leoneu otpušten je i posljednji pacijent koji je bolovao od ebole u toj zemlji.

Smrtonosnoj bolesti u Sijera Leoneu dosad je podleglo najviše ljudi, njih čak četiri tisuće, a nakon otpuštanja iz bolnice Adame Sankohe (40) u toj državi službeno više nema nijednog čovjeka zaraženog ebolom.

U Sijera Leoneu punih četrdeset i pet dana nije bilo novooboljelih od ebole pa je vijest o puštanju Sankohe iz bolnice dobila još više na značenju. No predsjednik države Ernest Bai Koroma naglasio je da borba s ebolom još nije gotova i pozvao je stanovništvo da se strogo pridržava pravila ponašanja povezanih sa zaštitom od širenja virusa.

– Živite normalno i bez straha, ali budite oprezni – poručio je.

>>Potvrđena ebola i kod druge medicinske sestre u Teksasu

>>Uskoro bi tjedno moglo biti i do 10.000 novih slučajeva zaraze ebolom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije