Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

IZ BiH u Hrvatsku krijumčarili cigarete, šteta 786.450 kuna

uskok
Tomislav Miletic/PIXSELL
06.07.2018.
u 13:40

Kupljene cigarete su skrivali u tovarnim prostorima autobusa i automobila te su ih tako krijumčarili preko graničnih prijelaza

Šest osoba, od kojih četiri uz hrvatsko imaju i BiH državljanstvo sumnjiče se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su krijumčarili cigarete.

USKOK je protiv njih pokrenuo istragu, a sumnja se da su se od 8. travnja do 4. srpnja 2018., na području Splitsko-dalmatinske županije te Zagreba, Karlovca i Makarske organizirali kako bi u BiH kupovali veće količine cigareta, koje su zatim preprodavali na području Hrvatske.

Kupljene cigarete su skrivali u tovarnim prostorima autobusa i automobila te su ih tako krijumčarili preko graničnih prijelaza. Sumnja se da su u najmanje 11 navrata u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 5350 šteka cigareta koje nisu bile označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Proračun je oštećen za 786.450 kuna, dok su sebi pribavili korist od najmanje 500.000 kuna. USKOK je predložio da se istražni zatvor odredi dvojici osumnjičenika.

>>> Pušenje e-cigarete u javnom prijevozu pravi dokaz bahatosti

uskok
1/3

Komentara 2

BU
Bubalamala
17:40 06.07.2018.

Kriminal na sve strane uz podršku dvojnog državljanstva !

VI
virtual1
21:16 06.07.2018.

pa više se prodaju cigare iz BIH i Srbije već domaće. Otkrili ste toplu vodu. Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije