Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ivo Sanader zbog problema sa srcem zadržan na Rebru

Bivši premijer ima problema sa srcem zbog čega je prekinuta i rasprava
26. listopada 2014. u 09:12 37 komentara 3305 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a, u subotu poslijepodne iz zagrebačkog zatvora u Remetincu, u kojem boravi od studenog 2012. kada mu je izrečena presuda u aferama Hypo/Ina-MOL, prevezen je u KBC Zagreb jer mu je pozlilo. Odluku da se Sanader preveze na Rebro donio je zatvorski liječnik, što je uobičajena procedura u takvim situacijama.

Imao zakazan pregled

Zatvorenici i pritvorenici odvoze se na pretrage i liječenja u bolnice ako se za to pokaže potreba te ako se u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) ne može obaviti sve što njihovo zdravstveno stanje zahtijeva. Kako je Sanader ionako imao zakazan kardiološki pregled u KBC-u Zagreb za utorak, logična je i odluka da se preveze u tu bolnicu. To više jer je već jednom prigodom zbog problema sa srcem bio dovezen iz Remetinca u KBC Zagreb.

Inače, zbog Sanaderovih problema sa zdravljem prije desetak dana prekinuto je suđenje u aferi Planinska, a sud je tada odlučio da do nastavka suđenja početkom studenog Sanader obavi sve potrebne liječničke pretrage. Bivšem premijeru ritam suđenja malo je lakši jer mu se trenutačno sudi samo zbog afere Planinska. Nakon što je IGH sudu dostavio novo, ukupno treće vještačenje, prema kojem je sporna zgrada procijenjena na oko 44 milijuna kuna, suđenje polako ulazi u završnu fazu. Naime, preostalo je saslušati vještake, nakon čega bi Sanader i njegovi suokrivljenici trebali iznijeti obranu. Očekuje se da bi taj postupak mogao biti gotov do proljeća, a do tada bi možda moglo biti poznato i kakav je stav Vrhovni sud zauzeo u aferi Fimi media.

Devet godina

Sanader je u tom postupku nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, a spis je nedavno otišao na Vrhovni sud koji će odlučivati o žalbama USKOK-a i branitelja. Bivši premijer ima i jednu pravomoćnu presudu, onu u aferi Hypo/Ina-MOL, kojom je osuđen na osam i pol godina zatvora, a čeka ga još i suđenje za aferu HEP-DIOKI. No kako sada stvari stoje, što se tiče ovog posljednjeg, teško da će suđenje uskoro početi.

Naime, Sanaderovi suokrivljenici u tom postupku, Robert Ježić i Ivan Mravak, imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i pitanje je kada će biti sposobni za suđenje.

>>Ivo Sanader je kao premijer imao MOL-ovu zlatnu karticu za gorivo

>>Jedino je Ivo Sanader koristio ovlasti i vladao kancelarski'

Svi postupci protiv bivšeg premijera

Afere Hypo/Ina-MOL

Postupak okončan krajem 2012., pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora

Afera Fimi media

Spis na Vrhovnom sudu, nepravomoćno osuđen na devet godina

Afera Planinska

Suđenje u tijeku, očekuje se da bi moglo biti gotovo do proljeća

Afera HEP-DIOKI

Neizvjesno je kada će suđenje početi jer suoptuženici Ježić i Mravak imaju zdravstvenih problema. Bio je bolestan i sudac koji je dobio spis

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • golub:

    Da ima srca nebi pokrao građane koji su mu povjerenje dali.

  • doktorica:

    sigurno je da sve ostavlja posljedice na zdravlje,ali je neukusno da sada od toga prave vijest.Više nas zanima gdje je novac

  • Alkana:

    Žao mi je čovjeka! Ako je kriv, a mislim da je, još više mi ga je žao što je takav čovjek "od formata" tako nisko pao! Upropastio i sebe i svoju obitelj! Međutim, sigurna sam samo u jedno, da on ... prikaži još!n nije najveći lopov. Kad ova vladajuća garnitura dođe na red - ispostavit će se da im Sanader nije ni do koljena! Živi bili pa vidjeli!