Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forum u Alpama

Ivo Sanader: Moj posao nije bio kontrolirati banke

sanader (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
30.08.2010.
u 18:42

Kao premijer morao sam razgovarati sa svim glavnim direktorima financijskih institucija u Hrvatskoj.

Psi laju, a karavane prolaze! – odgovorio je sinoć s osmijehom bivši premijer Ivo Sanader tijekom prvog javnog istupa nakon što ga je prije osam mjeseci nakon neuspjela puča i povratka u politiku iz HDZ-a izbacila premijerka Jadranka Kosor na pitanje boji li se istrage oko Hypo banke u Hrvatskoj. Nakon što se gotovo mjesec dana odmarao u SAD-u, preplanuo i dobro raspoložen, Sanader se pojavio na Europskom forumu u tirolskom selu Alpbachu u Austriji u prepunom kongresnom centru pred više od 400 posjetitelja. Bivši premijer kazao je i da se više ne namjerava vraćati u politiku.

Novinarska opsada

Sanader je izbjegavao odgovoriti na pitanje hoće li se odazvati hrvatskom pravosuđu ako ga pozove zbog afere Hypo.

– Kao premijer morao sam razgovarati sa svim glavnim direktorima financijskih institucija u Hrvatskoj. A s kim oni sklapaju biznis, nije moj posao, i to nisam mogao kontrolirati – kazao je Sanader.

Bivši hrvatski premijer došao je na Europski forum u Alpbachu u nedjelju navečer u pratnji policajaca u civilu, a hotel Romantikhotel Böglerhof u kojem je odsjeo nije napuštao sve do predavanja u sklopu javne rasprave “Dayton – 15 godina poslije”.

Erhard Busek, predsjednik Europskog foruma, objasnio je da je Sanadera na javnu raspravu pozvao prije pola godine, puno prije izbijanja afere Hypo te je kazao novinarima kako je uvjeren da Sanader nije upleten u tu aferu. Objasnio je da je Sanadera pozvao na raspravu jer je tijekom potpisivanja Daytonskoga sporazuma bio zamjenik ministra vanjskih poslova RH.

– Ali Sanader je deset godina živio u Tirolu, zna jezik i to je baš zgodno – kazao je Sanader.

Sanaderovih 6 točaka

U vezi s Daytonskim sporazumom, Sanader je Vijeću sigurnosti UN-a ponudio svojih šest točaka za spas i boljitak BiH.

– Trenutačna gospodarska kriza samo podcrtava potrebu da se BiH pomakne prema samoodrživosti te da funkcionira na korijenima nezamjenjivih principa pune suverenosti i jednakosti triju konstitutivnih naroda – zaključio je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Ključne riječi

Komentara 87

BA
Bajum
21:04 30.08.2010.

Daj Bog da ga vidim na ulici u Zagrebu. Izbil bi mu koji zub.Nebi ga uspjeli zaštiti oni majmuni kaj ga čuvaju u civilu. U 6 godina koliko je đubre bilo na vlasti je više odveo je državu u minusus više nego kaj je bila dužna cijela Juga u 40 godina.

OB
-obrisani-
19:41 30.08.2010.

\"ako ima pravde sanadera ćemo razapet na zidinama kninske tvrđave, taj nas je slugan svjetskih hoštaplera zadužio, izdo ne samo gotovinu on je izdo sve građane ove države. \" ovo je preblago rješenje,skončao bi za par minuta,bolja kazna za njega i njemu sličn je odrediti robiju s prisilnim fizičkim radom na nekom ekonomta u trajanju od 20 g

ST
standup
14:35 31.08.2010.

otvorite ocí..., na Top-Listi Ubojica je na 10 mistu u Historiji Svita , po Okrutnom Ubijanju Svojega Naroda --(ako je uopcé bija rodom iz ovih krajeva?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije