Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gurat ćemo mlađe'

Ivo Josipović: Ne natječem se za ministarsko mjesto

Ivo Josipović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
15.10.2015.
u 22:40

– Ako HDZ osvoji izbore, mislite da će zvati Čačića ili mene? Neće – kazao je Josipović

– Nisam siguran da će ministarsko mjesto biti za mene, ne natječem se za to – kazao je u Dnevniku Nove TV predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović na pitanje bi li, nakon izbora, bio spreman ući u Vladu Zorana Milanovića, ako dogovori suradnju s lijevom koalicijom. 

Naglasio je da u stranci ima "puno mladih i uspješnih ljudi" koji prije njega mogu konkurirati za ministarska mjesta. U slučaju da ga Milanović pozove za strateškog partnera, Josipović je kazao da bi on ostao čelnik stranke, "a nekog od mladih i sposobnih ćemo gurati na ministarsko mjesto i u Sabor".

"Ako HDZ osvoji izbore, neće zvati Čačića ili mene"

Zbog prevelikih svjetonazorskih razlika Josipović tvrdi da njegova stranka ne može koalirati sa HDZ-om, a da će koalirati s nekom drugom opcijom samo ako je ona spremna na reforme. 

Josipović na izbore izlazi u koaliciji Uspješna Hrvatska s Reformistima Radimira Čačića. Na pitanje je li mu nezgodna činjenica što je Čačić kazao da može koalirati i s lijevima i desnima, Josipović odgovara kako su to teoretske i potpuno irelevantne priče. 

– Zašto? Zato ako mi budemo prevaga, vidite da smo skloni lijevoj opciji. Ako HDZ osvoji izbore, mislite da će zvati Čačića ili mene? Neće – zaključio je Josipović.

>>Vulin i Čačić i lijevo bi i desno, Josipović i Holy samo sa SDP-om

>>Josipović: Uvijek postoji rizik da Čačić koalira s HDZ-om

Komentara 35

OV
ovrhovršitelj
23:00 15.10.2015.

PA čega bi on bio ministar?????Jedino bi bio dobar za ministra prodaje magle.......

Avatar navijač
navijač
22:59 15.10.2015.

Ivo idi u regiju pa se tamo natječi za čega hoćeš, skupa sa documentom.

UI
Uvijek_iskreno
23:31 15.10.2015.

Neces ni prag prijeci Josipovicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije