Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. sc. Stipe Kljaić:
Povratak na članak

'I profesor Banac osjetio je hrvatski jal, našu zlobu i jad kao i toliki veliki ljudi'

Koliki je obol profesor svojim djelovanjem uzidao u temelje moderne hrvatske demokracije o tome će sud donositi i budući naraštaji. Jednako sigurno je i da je profesor bio značajni obnovitelj hrvatskog društva nakon polustoljetne komunističke diktature.

Komentari 9

VA
vadis1
13:38 02.07.2020.

Nije Ivo Banc bez grijeha. Ali treba istaknuti njegov veliki doprinos razvitku demokracije u Hrvatskoj. Volio je Hrvatsku kao svoju dragu domovinu. Tocno je, kako mozes voljeti svijet ako ne volis najprije ono sto ti je blize. Nazalost, Hrvatska je malo prepoznala Bancevu velicinu, sto i nije zamjeriti s obzirom na slabu ili nikakvu tradiciju demokracije. I jasno, sto je drustvo manje razvijeno opcenito zavist je veca. Neka je vjecna hvala i slava Ivi Bancu!

VL
UM
Umjereni
11:47 02.07.2020.

O mrtvima ništa loše, ali teško mi je čitati citate o njegovom domoljublju, a sam je sebi kao saborski zastupnik iznajmio vlastiti stan, uzimao državni novac za stanarinu, potrošio basnoslovni iznos na opremanje tog stana, da bi samo dva mjeseca kasnije taj isti namještaj otpisao odnosno razdužio iz popisa državne imovine i zadržao kao privatnu svojinu. Žalosti me kad ljudi dođu na za hrvatske prilike basnoslovnu plaću saborskog zastupnika i onda moraju još ušićariti neku lovu na fiktivnu stanarinu i luksuzni namještaj. Jadno.

VL
TO
Toby
11:45 02.07.2020.

RIP,čudno da o tako velikom imenu ima malo texta ovih dana!

VL
DE
Demigodessnixie
16:42 02.07.2020.

Laka mu hrvatska gruda

VL
PE
Peromoci
11:48 02.07.2020.

Slažem se sa komentarom od Toby. Neka mu je laka mu hrvatska zemlja

VL
CO
COKTA
13:32 02.07.2020.

Bio je šupak..po stare dane !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.