Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivkošić: Poluslijep sam, ali i veseo što vidim

19.12.2008.
u 17:09

Sad vidim koliko su relativna čovjekova zadovoljstva. Sinoć kad se sve dogodilo bilo mi je grozno. Već jutros kad sam malo progledao na oba oka gotovo sam veseo, a zapravo sam i sad poluslijep – našalio se na vlastiti račun Večernjakov kolumnist Milan Ivkošić, mnogima poznato oštro i cinično pero. Jednima zato što ih je ogreblo, a drugima zato što ih uvijek zadivi svojim stilom pisanja, bez obzira slažu li se s njegovim stavovima. Već je poznato da su za vrijeme snimanja HTV-ove emisije “Bez komentara” Ivkošiću teško ozlijeđene oči, i to u jednoj od najnevjerojatnijih nesreća koje čovjeka mogu pogoditi.

Trenutačno sljepilo
On sam – malo relaksiran time što na udaljenosti od pola metra prepoznaje lica, a na nekoliko metara razaznaje siluetu – prisjetio se što ga je zadesilo. U završnici emisije odigravala se parodija na nastupe rock-skupine “Let 3”, pa su gosti-zabavljači među noge stavili metar dugačke tube, zatvorene čepom širokim desetak centimetara i ispaljivali konfete.

– Odjednom sam osjetio strašan udarac i bol. Od udarca čepa, koji se valjda odbio o strop, trenutačno sam oslijepio, a na lijevo mi se oko vratio slab vid tek u bolnici – kaže Ivkošić. Uprava bolnice Sv. Duh slučaj je prijavila policiji i Državnom odvjetništvu. Prema neslužbenim informacijama, HTV im je već dostavio snimku, a očekuje se da će svjedoci iz studija biti pozvani da daju iskaz. Glasnogovornik HRT-a Janoš Römer kaže da je suradnja HTV-a s mjerodavnim tijelima neupitna, jer i HTV želi utvrditi što se dogodilo. No, o detaljima nije mogao govoriti.

– Sigurno je da će istraga biti provedena, a snimljena emisija iz poštovanja prema Ivkošiću neće biti emitirana – kaže Römer.

Neizvjestan ishod
Iako u prvi mah nije razmišljao o pravnim aspektima, Ivkošiću mnogi sugeriraju da tuži HRT što ga je nepažnjom ugrozio. Njegovo je stanje, naime, vrlo ozbiljno. Vid mu više neće biti kao što je bio, a konačni ishod ovisi o tome hoće li u danima prije operacija, kojima će biti podvrgnut, biti komplikacija. U mraku nakon udarca, kaže, čuo je nekoga kako pita “koja je budala dopustila da se iz toga ispaljuju konfeti u zatvorenom prostoru”. Römmer kaže da će službe osiguranja i zaštite na radu provjeriti i taj aspekt, ali da se, koliko zna, radilo o benignim proizvodima kakve ljudi kupuju za kućne zabave.


Bandić, Milanović, Aralica, Bešker...

Vijest da je Ivkošić teško ozlijeđen u bizarnoj nesreći brzo je prostrujala Zagrebom. U večernjim se satima uz njegov krevet nenajavljen “nacrtao” gradonačelnik Milan Bandić, a među prvima ga je nazvao šef SDP-a Zoran Milanović. Potom mu se javio kolega kolumnist Inoslav Bešker kojega Ivkošić opisuje kao svoj politički antipod. Kad ga je za zdravlje pitao Ivan Aralica, u svom je stilu zaključio da je time postigao političku ravnotežu između ljevice i desnice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije