Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI PUTA U ZAGREB

Ivica Vrkić : Ostao sam u maniri odlikaša – dobio sam pet stentova

Ivica Vrkić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
15.12.2018.
u 22:13

Osječki gradonačelnik osjećao se loše i zaputio u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran akutni infarkt

– Javljam se kako bih vam rekao da mislim na vas, dragi moji prijatelji. Moram vam reći da sam i dalje ostao u maniri odlikaša. Naime, dobio sam pet stentova – napisao je jučer, uz “smajlić”, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić na svom Facebooku.

– Osjećam se dobro i želim vam sve najbolje. Hvala svima na podršci i dobrim željama – zaključio je Vrkić, koji će 10. siječnja proslaviti 72. rođendan.

Vrkić se u četvrtak oko 15 sati požalio kako se ne osjeća dobro. Spremao se taman za službeni put u Zagreb, no ipak se, prije odlaska, odlučio zaputiti u Klinički bolnički centar na pregled. Nikada ranije, doznajemo, nije imao srčanih tegoba pa nije ni slutio što ga čeka.

Čim su počeli pristizati prvi nalazi, hitno su ga hospitalizirali na bolničkom Zavodu za bolesti srca i krvnih žila. Dijagnoza je akutni infarkt miokarda.

– Odmah mu je učinjena koronarografija s hitnom intervencijom i postavljanjem pet stentova. Zahvat je protekao uredno. Gradonačelnik se danas osjeća dobro i stanje mu je stabilno – izvijestili su nas iz ravnateljstva osječke bolnice. Predviđeno trajanje hospitalizacije u takvim je situacijama, dodaju, između sedam i četrnaest dana, “iako može biti duže ili kraće, ovisno o tijeku bolesti”.

Skrbi o njemu dr. Zorin Makarović. Ivica Vrkić, koji je lani izborio i drugi mandat na čelu Osijeka, već je deset minuta nakon operacije nazvao svoje suradnike u gradskoj upravi. Ne miruje, dakle, ni u bolnici.

– Oporavlja se, sve je u redu. Zamjenici su mu preuzeli sve protokolarne obveze, gradska uprava normalno funkcionira. Trudimo se da ga ne opterećujemo i ne zamaramo, još je u Jedinici intenzivnog liječenja – kaže nam Željko Lončar, pročelnik Ureda gradonačelnika. – Njegov je ritam dinamičan, radi non-stop. Dobro da je došao na vrijeme u bolnicu – dodaje on.

Gradonačelnik Vrkić u četvrtak je dopodne, inače, imao dva protokolarna događanja - u 9.30 sati božićni domjenak Dječjeg vrtića Osijek, a sat i pol kasnije otvorenje 22. smotre sveučilišta u kampusu. Popodne ga je čekao put na sastanak u Zagreb.

Kada smo ga lani, nakon nove pobjede na izborima, pitali je li upravo on najstariji gradonačelnik u Hrvatskoj, odgovorio nam je kako ne zna, niti ga to zanima.

– Nemam uopće potrebu to provjeravati jer se tako dobro osjećam! Jesam političar, ali zašto bih lagao, 70 mi je godina – kazao nam je on tada.

Zbog srčanih tegoba, na operativnom je zahvatu svojedobno završio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ugrađen mu je stent lani u listopadu. Bandić je, podsjetimo, hospitaliziran i prošlog petka, ovaj put zbog udara tromba koji je krenuo u veliku venu prema plućima te mu je dijagnosticirana plućna embolija

VIDEO: Bandić na štakama održao konferenciju

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:54 16.12.2018.

Sve najbolje.

AE
Aedes2017
12:30 16.12.2018.

Valjda zbog veeelikih napora u vođenju grada !Dr Kramarić,ratni gradonačelnik i heroj grada nije n i k a d a cmizdrio nad svojom obavezom! Suprotno,dizao je svima u urušenom gradu moral i snagu . ( 1300 ubijenih branitelja i civilala ) Gosp .Vrkiću skidam šešir za vrijeme HNS i Savke Dapčević Kučar. To je sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije