Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječki kandidat

Ivica Vrkić: Kada podmire obveze, građanima ne ostaje ništa

ivica vrkic,portal
Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.02.2013.
u 14:52

Osijek je zatvoren grad. Je li moguće da nam je lokalna vlast to napravila samo zato da dijelimo sudbinu jednog čovjeka koji je u zatvoru?, izjavio je.

- I ja sam se zainatio, idem na izbore i odmah se odričem ove ružne riječi koja nikome ne koristi. Dok su se oni inatili, drugi su se razvijali. Osijek je zatvoren grad. Je li moguće da nam je lokalna vlast to napravila samo zato da dijelimo sudbinu jednog čovjeka koji je u zatvoru? Iako živimo uz Dravu, ne moramo disati na škrge – kazao je Ivica Vrkić na predstavljanju svoje kandidature za gradonačelnika Osijeka, kritizirajući aktualnu lokalnu vlast na čelu s HDSSB-om. U izbornu će se utrku upustiti kao zajednički nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a.

Nakon što se građanima obračunaju porezi, prirezi, naknade, ne ostaje im, naveo je, ništa.

- Jedino je sigurno da će, ako plate vodu dobit će zastave koje će nabiti na kolac – rekao je.

Od tridesetak velikih industrijskih poduzeća \"koja su nam ostavili drugovi\", kazao je, \"gospoda su likvidirala polovinu, a nitko nije zbog toga ni politički ni sudski likvidiran\".

- Nema promjena dok živimo pod parolom \"Nezaposlenima ulaz zabranjen\", dok je ne promijenimo u parolu \"Nezaposlenima ulaz slobodan\" – poručio je.

Kao gradonačelnik, u sebi će, poručio je, do kraja prigušiti političara i aktivirati biografiju gospodarstvenika. Prednost u odnosu na ostale kandidate vidi upravo u tome što \"jedini dolazi iz realnog sektora i razumije sve muke zaposlenih i nezaposlenih\".

- Tko nije zaradio nijednu plaću na tržištu, taj ni ne razumije zašto je najvažnije u vođenju grada postići ravnotežu između ekonomskog rasta, kvalitete života i zaštite okoliša. Više vrijedi jedno radno mjesto, nego silna brbljanja u Saboru – izjavio je.

Ponudit će, najavio je, održivi koncept novog društvenog razvoja gdje će u središtu biti mladi, mlade obitelji i njihovo zapošljavanje, na način da cijeli grad proglasim poduzetničkom zonom.

- Smanjenje prireza i ostalih naknada su nužnost, kao i smanjenje svih režijskih troškova. Kao djed, porčujem mamama i tatama da će Grad u našem mandatu svoj djeci osigurati besplatni vrtić – zaključio je.

Na predstavljanju kandidature u Osijeku bili su i čelnica osječkog SDP-a, saborska zastupnica Biljana Borzan te potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

- Naša je velika želja, i u Vladi RH i u gradu, reći ljudima istinu. Ne lagati, ne krasti, a pogotovo ne davati lažna obećanja – poručio je Vrdoljak.

Da Osijek nije zaboravljeni grad potvrđuje, naveo je među ostalim, podatak da mu je Vlada RH osigurala zemljište od 80-ak milijuna kuna, koliko ni jedna općina i grad nisu dobili.

- Nedostaje nam puno optimizma, osjećaj je u ovom gradu puno besperspektivniji nego to jest. A jel ima itko veće srce od Osječana? Srce im je kao Rusija, kada dođu gosti u ovaj grad, kao da problema nema – rekao je.

Sve tri stranke uvjerene su u Vrkićevu pobjedu.

- Želim gradonačelnika koji će naš grad izvući iz izolacije u kojoj smo se našli jer smo se, valjda, trebali inatiti svima na svijetu. Izbori nisu Olimpijada pa da idemo na njih s geslom \"VaŽno je sudjelovati\". Idemo po pobjedu – poručila je Biljana Borzan.

>>\'Na listi za gradonačelnika Osijeka je čovjek koji živi na sukobima\'

Komentara 14

BR
Brezovica
16:41 05.02.2013.

Dobro jutro Ivice.

MA
maderija
15:10 03.02.2013.

A ovo što vi radite na nacionalnom nivou što je to? Preostaje mi da kopam po kontejnerima....

Avatar stravaxx
stravaxx
09:09 04.02.2013.

kako mu je uspjelo biti nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a. pa ljudi moji ako i ovo prihvatite fakat nema spasa nikom ni ičem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije