Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrice Dalić, gdje je novac? Gdje je imovina?

Dio imovine stjecan je nasljeđivanjem i 40 godina rada a svih 15 obitelji nema niti približnu vrijednost koliku je u samo nekoliko mjeseci iz Agrokorove kase Ramljak platio savjetnike, napisao je Ramljak
28. prosinca 2017. u 15:58 34 komentara 1782 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL

Na blogu se opet oglasio Ivica Todorić i obrušio se ministricu Dalić, ali i Antu Ramljaka.

Agrokor Poruka dobavljača Ramljaku: Veliki otpisi dugova ugrozit će opstanak pedeset tvrtki

Objavu prenosimo u cijelosti:

Krajem 2016., i početkom 2017. godine jedna od glavnih poluga za ministricu Dalić koja je glavni operativac lešinarskih fondova bile su medijske manipulacije i kreiranje medijske strategije kaosa kako bi privatni deal mogao postati realnost i dovesti do Lex Agrokora.

Glavni cilj strategije je bio stvoriti kaos u kojem nitko ne razumije što je istina, a nametnuti svoju lažnu priču o nesagledivim dimenzijama pljačke u Agrokoru.

Tako dio hrvatskih medija početkom 2017. godine piše, vezano uz Agrokor, kako su se "pojavile i informacije da Vlada, razmatrajući tuđa iskustva, intenzivno gleda u smjeru Italije i tamošnjeg mljekarskog diva Parmalat". Dalje mediji prenose riječi visokog izvora iz ministarstva kako su početkom 1990. godine u Parmalatu počele "pronevjere i prebacivanje novaca na račune šefova, igre koja je kulminirala u prosincu 2003. godine". Tako je gospođa nametnula priču: Ivica Todorić i menadžeri opljačkali su ogromne količine novaca, a Agrokor posve uništili.

Mašineriju laži ministrice Dalić u svojim je brifinzima ciljano puštala u javnost riječi koje su odgovarale stvaranju lažnog dojma u javnosti : milijarde, pokrali, ukrali, sakrili, opljačkali, neplatili; koje količine novca? Onoliko koliko im je trebalo. Jednog dana euri, drugog dana kune; jednom 17 milijardi; drugi puta dvije milijarde; treći puta šest milijardi... Vlasnici silne imovine, jahte, helikopteri, vile, strani računi...

Eto, prevarant Ante Ramljak, prodao je, kako su tvrdili, moju, kuću u Medveji a ne šalje mi novac! Poslao ga je, vjerojatno, Alix partnerima - treba im para, rasprodaju Agrokorovu imovinu odabranima.

Danas mediji ističu da sam dobio kredit od 50 milijuna kuna pa Ramljak i ekipa traži novac - moj prijedlog - prvo u Hong Kong.

Agrokor afera agrokor Odvjetnici Todorićevih suosumnjičenika nisu dobili rješenja o blokadi imovine

Danas i naslovnice novina prenose sudski utvrđenu imovinu Ivice Todorića i njegovih menadžera pa se može utvrditi i njezina vrijednost. Dio imovine stjecan je nasljeđivanjem i 40 godina rada a svih 15 obitelji nema niti približnu vrijednost koliku je u samo nekoliko mjeseci iz Agrokorove kase Ramljak platio savjetnike! Sramotno! Svi ovi ljudi imaju jedino krov nad glavom (naravno, time se i ponose). A i to im Dalićka želi uzeti! Sa svojim sam menadžmentom i 60 tisuća zaposlenika gradio hrvatsku i regionalnu industriju, a ista ta Dalićka danas svojim odlukama omogućava da se ona najsurovije pljačka i uništava.

Ministrice Dalić, gdje je novac? Gdje je imovina? Vidite li kakve ste laži proizveli i kakvu štetu radite?

Sada kada imamo utvrđene činjenice što tko ima, a vezano s početnom pričom koju je mašinerija laži lansirala, treba kazati da se upravo u Agrokoru dogodilo potpuno obratno u odnosu na Parmalat:

- vezano uz Parmalat, napravljen je zakon da bi se sanirala i procesuirala pljačka
- vezano uz Agrokor, napravio se zakon da bi se opljačkao i uništio Agrokor

Pogledajte galeriju: Blokirana imovina 15 osumnjičenih u aferi Agrokor

Ivica Todorić
1 / 11
Agrokor - Kulmerovi dvori
Ivica Todorić Afera Agrokor Todorić o blokadi imovine: To je moja prva velika pobjeda Agrokor Agrokor Gubitnici i dobitnici najveće krize koja je zatresla Hrvatsku Branimir Bunjac Branimir Bunjac: 'Dionice se strmoglavile, neke vrijede manje od kune. No, netko ih masovno otkupljuje...'
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • Deleted user:

    Ajde vise ne sheri ostavio si firmu u go...ma pa sad sheres ti bi trebo znati gdje je novac.

  • Croman 95:

    Govori Todorić pare??Što su ti to pare, govnaru jedan kriminalni?

  • blueriver:

    Irelevantno je sto pise jedan kriminalac. Dokazi protiv njega i svih onih koji su sa njime radili su neoborivi na bilo kojem sudu u svijetu.