Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA NOVE PONUDE

Relković: Plenković mi je nudio mjesto savjetnika u ožujku

Ivica Relković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
16.06.2017.
u 07:04

Kad je premijeru rekao da više neće biti savjetnik Ivanu Kovačiću, ponuđeno mu je da ostane u Vladi, no nije htio biti između Mosta i HDZ-a

Kada je potkraj ožujka Ivica Relković dao ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra uprave Ivana Kovačića, premijer Andrej Plenković ponudio mu je da ostane u Vladi kao njegov savjetnik. Ta je informacija tek jučer došla u medije, a potvrdili su nam je Relković, ali i izvor blizak premijeru Plenkoviću. Međutim, iako su neki mediji sugerirali da je takva ponuda ponovno stavljena pred Relkovića, ta nam je priča demantirana.

– Nema nikakve nove ponude, ne znam zašto je ta priča sada aktualizirana – rekao nam je Relković koji se od odlaska iz Vlade posvetio svom neovisnom analitičkom blogu o potencijalu nezavisnih lista na lokalnim izborima, koji do jeseni, najavljuje, planira pretvoriti u analitičko-politički portal. Ponuda premijera, prisjeća se, došla je u trenutku kada ga je zajedno s Kovačićem izvijestio o svojoj odluci da odlazi iz Ministarstva uprave.

– On je tada za stolom odmah rekao: “Nemoj ići, mogu li ti ja nešto ponuditi, hoćeš li ostati u Vladi kao moj savjetnik”. Nisam to prihvatio jer nisam želio biti neko pokriće ili krivac za eventualne probleme, rekao sam da ne mogu biti osoba između Mosta i HDZ-a – objašnjava Relković. Iako se priča da HDZ još od veljače planira rekonstrukciju Vlade s HNS-om, Relković vjeruje kako upravo ponuda koja se dogodila potkraj ožujka dokazuje da je premijer vjerovao u suradnju s Mostom.

– Zašto bi meni nudio da ostanem da je već tada namjeravao razrušiti koaliciju s Mostom – kaže Relković. I kada bi ponovno dobio istu ponudu, dodaje, ne bi prihvatio da tu dužnost radi kao posao. Otvoren je za savjetovanje bilo koga kad bi, zaključuje, to bilo primjerice za kampanju izmjena izbornog zakonodavstva ili neke druge konkretne reforme.

Komentara 5

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
08:00 16.06.2017.

Plenković mu je ponudio mjesto savjetnika, i umjesto da od sramote ode u planinu na sedam godina živjeti od korijenja i kišnice, ovaj se s tim još i hvali?

KR
kruti175
10:50 16.06.2017.

kaj će drugu hodogramu neki tamo relković kad ima najkvalitetnijeg mogućeg savjetnika-naše zlato manjinsko druga četnika pupavca!!!

BR
Bret
09:32 16.06.2017.

nije ga Plenković stavio kraj sebe nego ga je poslo na televiziju da pljuje po Mostu i hvali novu, "stabilnu vladu s HNSom". Ovo stvorenje je toliko ljigavo da dobijem proljev kad ga ugledam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije