Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

Pančić: HDZ i SDP nisu dobro rješenje za Hrvatsku. To je kao da birate između kuge i kolere

HDZ i SDP su stranke blizanke i ne mogu biti rješenje za bolje sutra. To je kao da birate između kuge i kolere, kazao je Ivica Pančić
02. studenoga 2015. u 20:50 8 komentara 759 prikaza
Ivica Pančić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Koalicijska lista "Uspješna Hrvatska" predstavila je u Osijeku kandidate za 4. izbornu jedinicu, a prvi s liste Ivica Pančić ocijenio je kako HDZ i SDP nisu dobro rješenje za Hrvatsku jer su "upravo oni uzročnici krize u zemlji".

-HDZ i SDP su stranke blizanke i ne mogu biti rješenje za bolje sutra. To je kao da birate između kuge i kolere. Kada tome još dodamo i HDSSB, koji je kao tifus, jasno je da izborom tih stranaka u Hrvatskoj može biti samo još gore-  izjavio je Pančić na skupu koalicijske liste 'Uspješna Hrvatska', koja okuplja stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, Narodnu stranku – reformiste, Stranku hrvatskih umirovljenika i Zeleni forum. 

Dodao je kako su Hrvatskoj potrebne nove snage, sposobni ljudi koji neće ispred interesa države stavljati svoje osobne interese. 

-Mi ne mašemo krunicama, ne postrojavamo stranačke vojske, ne manipuliramo brojčanim pokazateljima, ne dajemo lažna obećanja. Govorimo istinu, nudimo realan program i ljude koji će ga znati i moći provesti zato što imaju znanje, sposobnost i poštenje- istaknuo je Pančić. 

Rekao je kako u svojemu programu nude reforme državne uprave, lokalne samouprave, javnih poduzeća, pravosuđa i poljoprivrede jer bez njih nema opstanka ove države. 
Druga na listi Vesna Gantner ustvrdila je kako je poljoprivreda ključna za Slavoniju te da je njezina reforma presudna za preživljavanje ruralnih krajeva. -Reforma koju nudimo, kad je riječ o poljoprivredi, obuhvaća uređenje tržišta s posebnim naglaskom na nekorektan sadašnji odnos trgovine prema prerađivačkoj industriji koji se treba mijenjati. Treba uvesti reda u rokove plaćanja te tako omogućiti sustavu da funkcionira- rekla je Gantner i zaključila da su od presudne važnosti i povećanje razine znanja te uvođenje novih tehnologija.

>>SDP-u i HDZ-u ukupno po dvanaest mandata u trećoj i devetoj jedinici

>>Osam političkih opcija pozvano na sučeljavanje

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • hrvoje.horvat.1970:

    Jedino realno što nam ti Pančiću možeš ponuditi je da realno nestaneš iz naših života. Sjetimo se kako si u hodnik na ulazu ministarstva branitelja skinuo računalo da tko god može dođe i prćka po popisu ratnih vojnih invalida. Sudove ... prikaži još! zasule tisuće tužbi invalida zbog njegovog poimanja prava. Kuga i kolera u isto vrijeme, zvana Ivica Pančić. Ni partijski drug kojega smo dobili 8 godina kasnije na čelu ministarstva, Peđa Doskočica ništa bolje, kuga i kolera.

  • bakulušić:

    Silo ruglo na srid puta pa se svakom ruga!

  • velikazmija:

    kad pomislite da je zalladilo i da muha više nema pojave se konjske muhe i rovare li rovare lažu mažu kradu ubijaju ne boje se nekrsti boga a sotona im je suradnik - i kad sam spomenuo konjske muhe ivice ... prikaži još!ivice znaš li di im je stanište koji dio konjskog tijela i one s u prljava jako prljave zato su mi ni pale na um-