Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivica Mudrinić novi šef HUP-a: Malo nas je da bismo bili posvađani

Mudrinić je ponovno kritizirao odnos prema stranim investitorima pozivajući na promjene koje će dovesti do bolje investicijske klime
25. rujna 2012. u 16:34 9 komentara 7 prikaza
ivica mudrinić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Novi je šef Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić. Nakon previranja u trenutačno najutjecajnijoj udruzi za poduzetnike, Mudrinić je izabran jednoglasno kao jedini kandidat na sjednici koja je trajala manje od sat vremena. Ivan Miloloža koji je obnašao dužnost v.d. predsjednika nije se želio kandidirati za tu dužnost pa je nominacijski odbor predložio samo jedno ime. Dio HUP-ovaca izrazio je bojazan da će Mudrinić ublažiti retoriku i da neće nastaviti pritisak na Vladu, ali novi predsjednik udruge u prvim izjavama za javnost vrlo je direktno Vladi poručio da očekuje brze i korjenite promjene u odnosu prema poduzetništvu.

– Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost, nova radna mjesta. Zato što nemamo poticajno okruženje za ulaganja mi kapital gubimo, a posljedično gubimo i zaista stručne ljude. Te uvjete moramo što prije promijeniti i to je ono za što ću se kroz HUP, u partnerstvu s Vladom, nastaviti zalagati jer vremena za beskrajna preispitivanja i rasprave nemamo – poručio je Mudrinić priopćenjem iz HUP-a. Ponovno je kritizirao odnos prema stranim investitorima pozivajući na promjene koje će dovesti do bolje investicijske klime.

>>HUP: Zakon o porezu na dohodak suprotan je hrvatskom Ustavu

– Često ulagače dočekujemo kao nužno zlo, sumnjajući u njihove dobre namjere. Istovremeno, očekujemo razinu socijalnih prava kakva postoje samo u bogatim i visoko konkurentnim društvima, što znamo da nismo – kritizira Mudrinić. Pozvao je i na zajedništvo svih dionika tržišta, a u borbu protiv krize poziva i akademiju.

 – Podjele i polarizacije štetne su po Hrvatsku. Malo nas je. Moramo staviti sve što imamo i znamo u funkciju razvoja društva. Kao predsjednik HUP-a upućujem poziv svima – od poslodavaca i zaposlenika, preko izvršne vlasti i akademske zajednice do sindikata – da radimo zajedno, u najboljem interesu ove zemlje i svakog pojedinca koji u njoj živi – istaknuo je Mudrinić. Osim Mudrinića, HUP-ovci su birali i članove izvršnog odbora udruge te nadzorni odbor. U Izvršni odbor izabrani su Tomislav Thür iz INA-e, Zdenko Adrović, predsjednik Uprave Raiffeisenbanka, Gordana Deranja iz Tehnomonta Pule, Petar Lovrić, Željko Zadro iz Vira i Branko Zec iz Adris grupe. U Nadzornom odboru su Branko Roglić, kojeg su mnogi spominjali kao novog predsjednika HUP-a, Antun Petrić iz Pluta te Boris Galić iz Allianza.

>>Ivica Mudrinić: Porez će destimulirati investicije

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • gavran:

    moze mudrinicu...ajmo svi zajedno imati mjesec dana tvoje mjesto...prvo, otpusteni radnici PTT, HPT, HT i T-coma...da se ne svadjamo.

  • -obrisani-:

    Ivice kakav ti je modni mačak mora bit da je dobar kad si mu kupio stan od 120 kvadrata

  • dominator_milanovic:

    savjetnik ive josipovica...