Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslodavci

HUP: Zakon o porezu na dohodak suprotan je hrvatskom Ustavu

ministarstvo financija,dužnici porez (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
11.09.2012.
u 18:09

HUP se obratio Ustavnom sudu jer smatra da zakon koji je na snagu stupio 1. ožujka 2012. nije u skladu s Ustavom

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uputila je Zakon o izmjenama i dopuna Zakona o porezu na dohodak na ocjenu ustavnosti. HUP se obratio Ustavnom sudu jer smatra da zakon koji je na snagu stupio 1. ožujka 2012. nije u skladu s Ustavom.

– Zakonom su obuhvaćeni isplatitelji dividendi koje su isplaćivane nakon što je zakon stupio na snagu. Došlo je do povrede instituta zabrane retroaktivnosti – tvrde u HUP-u.

>>Osijek traži ocjenu ustavnosti Zakona o porezu na dohodak

Komentara 3

Avatar madcap
madcap
18:20 11.09.2012.

E-he. Nema kod Line mile-lale. Platit ćete porez isto kao i ostali građani i nema vam izvlačenja.

LA
larala
10:38 12.09.2012.

u ovoj državi uz blagoslov kukarikavaca sve može ici retroaktivno, može se tražiti ponovna naplata racuna koji ste platili prije 10 g a, spasiti vas može jedino kopija uplatnice iako i u tom slucaju državni službenici ce vas besramno uvjeravatii kako ni uplatnica ne znaci ništa vec treba potvrda banke u kojoj ste navedenu uplatili a, u banci ce vas pak blijedo gledati i pitati tko je tu lud kad je poznato svima da sve ide elektronskim putem.....i, onda nakon par dana vozanja možda vam se posreci dokazati da ste platili.....a, ako ste slucajno bacili uplatnicu staru 10g. jao si ga vama, morat cete ponovo platiti.....itd...itd.....

DU
Deleted user
12:55 12.09.2012.

vezano uz spomenuti zakon, porez se plaća i na dividendu ispod 12000 kn, mada je tim istim zakonom rečeno da se dividende do tog iznosa neće oporezovati. istina, uz objašnjenje da će se potom, naredne godine god godišnjeg obračuna poreza građana i prijave, taj iznos vratiti... ali zašto, k vragu, kad sve isplate ide preko središnje depozitarne agencije, koja ima informaciju o svim malim dioničarima, a slijedom toga, i svim isplatama dividendi tim istim malim dioničarima, čitaj - običnim građanima? i u stanju je porez obračunati tek onda kada to i treba, kada isplaćena dividenda premaši granični iznos. ali, ne, Linić treba pare unaprijed, i on će ih uzeti, a mali dioničari - građani, neka poslije trče za državom i moljakaju svoj novac nazad! SRAM VAS BILO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije