Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Katavić o poskupljenjima: Bilo je neopravdanih dizanja cijena, pozvao bih na zdrav razum

Koji sve proizvodi poskupljuju i koliko, što će se događati s cijenama sljedećih tjedana, o tome je s Ivicom Katavićem, predsjednikom udruženja trgovaca pri HGK i predsjednikom NO KTC-a, na Večernji TV-u razgovarala Petra Maretić Žonja.

Komentari 9

ST
stefj
14:54 01.03.2023.

Najviše jesu poskupjeli baš strani proizvodi, većinu njih distribuira Orbico, nešto manje Atlantic, AWT i ostali. Nešto manje su otišli domaći proizvodi, npr. od PIK Vrbovca ili Podravke, mada su i oni poskupili... Baš gledam taj Orbico i strane proizvode, interesantan je omekšivač Silan, koji je s 11 kn/l sada na nekih 27 do 29 Kn/l, pa onda Persil tablete za pranje veša s nešto preko 1 Kn, sada su preko 3 Kn. Većina toga je drastično već do sada poskupila... Atlantic je poskupio i svoje proizvode, npr. ona Jimmy čokolada je bila 8 Kn, pa 10, a sada je 15 Kn. Čips je isto otišao gore, cedevita... Tako da ne znam kuda će s cijenama, već su ovako više nego u nekim drugim zemljama EU-a... Tu vlada ne može realno napraviti puno, može samo omogućiti veću konkurenciju, ništa drugo. Pritisak na cijene bi trebale raditi razne udruge, zato one navodno postoje. No, opet su zakazale i ovaj puta, pitanje je zašto izdvajamo tolike novce za njih... Udruge su te koje bi morale izlaziti s popisima i usporedbama cijena, one bi trebale postavljati pitanja i štititi građane od nekih udara. Trebale bi raditi pritisak i na trgovce i na vladu... No, očito su te udruge kod nas samo još jedna uhljebnička kasta, ništa drugo, bitno im je samo paratiziranje na proračunu, građani služe njima, a ne obrnuto...

VL
HR
Hrvoje5
14:04 01.03.2023.

To je samo bilo pitanje trenutka da će se desit kad se uvede euro. Ovako nezasitna i profiterska nacija je bila najgore tlo za takav projekt! A politika nečinjenja institucija i stajanja po straci će stvoriti podivljalu inflaciju a većinaa nas zna kaj to znači.

VL
Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
13:59 01.03.2023.

Zasto vise vlada ne ogranici uvoznicku i trgovacku marzu, bar na prehrambene proizvode!? Ovi "ratni" profiteri su nezasitni!!!

VL
PV
prcko.vita
16:40 01.03.2023.

Dok mi izbrišete crveni karton nastaviti ću pisati istinu u korist naroda, a do tada, moram šutjeti.

VL
Avatar smartch
smartch
14:23 01.03.2023.

Ma zdravi razum nas je odavno sve napustio.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
14:36 01.03.2023.

Ima primjera gdje je spušteno... npr. naknada za putne troškove onkološkim bolesnicima.... sa pratnjom, sa 181,60 kn (24,10€) je smanjena na 20,32 € (153,10) kn.... Bravo Vlada. Štedite na onkološkim bolesnicima.

VL
LJ
ljeto90
14:42 01.03.2023.

U VB već Lidl ograničava kupnju možeš kupiti samo jednu salatu bit će toga sve viš i više??? Sretno nam bilo

VL
LJ
ljeto90
14:40 01.03.2023.

Svaku proizvodnju smo uništili ili prodali strancu onda se čudimo još uveli euro u naj gore moguće vrijeme a vi i dalje vjerujte AP i njegovim poltronima ovi sada mogu raditi što hoće??? Ajde pametnjakovići da se bilo što dogodi kako bi Hrvatska preživjela kada ovisimo o uvozu bilo čega nebi opstali dva dana???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.