Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski ministar
Povratak na članak

Dačić: Poruke Hrvatske o blokadi pristupanja Srbije EU-u ne pridonose napretku odnosa

"Mi jesmo spremni probleme rješavati dijalogom, ali nismo spremni ni za kakva ucjenjivanja od strane Hrvatske, naročito imajući u vidu da je Hrvatska daleko od toga da je u prilici da dijeli lekcije Srbiji o položaju nacionalnih manjina u Srbiji, imajući u vidu sve ono što je srpski narod u Hrvatskoj proživioo u poslednjih 10-20 godina, a da ne govorimo o Drugom svjetskom ratu'', ocijenio je Dačić.

Komentari 63

MA
macoje
03:44 05.04.2016.

opet preti Hrvatskoj i Hrvatima, pa dobro jel se to oni pitaju ili mi o njihovom priblizavanju EU ?...ako dopustimo da udju kako zele onda mi nismo shvatili Grcko-Makedonski spor koji jos traje, a oni to samo zbog "imena" aa mi imamo vise razloga

VL
MA
macoje
04:08 05.04.2016.

uvjeti su tu da se ispunjavaju, a tko nece i ne mora, ali ne moze ni dalje ,ratna steta, priznavanja agresije, priznavanja granica itd..moraju se ispunjavati, a srbija mora i da prestane da optuzuje Hrvate i susjede

VL
Avatar mason
mason
00:15 05.04.2016.

Zasto bi se Srbija ljutila za blokadu kad njeni gradani ne vole EU i Nato i ne zele u iste(to svaki Srbin na ovom portalu kaze).Nego zid i jednom zauvijek ogaditi zapad od istoka.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:34 05.04.2016.

Nema lijeka srpskom opančarskom nebeskom narodu. Bude mi zlo kada pročitam ili ćujem ovakve likove koji nam čitaju lekcije. Bolesno prepotentan narod koji misle kako su i dalje u šefovskoj poziciji. Još nisam ćuo što su to oni pridonijeli napretku odnosa s Hrvatskom. Jesu li možda vratili sve što su pokrali u agresiji na Hrvatsku, jesu li vratili sve posmrtne ostatke naših ubijenih po srpskim logorima ? Kada će se odreći svog rigidnog četništva ? Nikolić im je postao predsjednikom a ponosi se, i sada, svojom titulom četničkog vojvode. O velikom četniku Draži Mihajloviću baljezgaju kao o nekom junaku kome se i danas dive. Šešelja slave i njegovu bolesnu retoriku o velikoj Srbiji pozdravljaju na svakom skupu pa i paljenje hrvatskog stijega a mali Dačić .ere o napretku odnosa kojem Hrvatska, ko tobože, ne pridonosi. Ako to nije bolesno ja ne znam što jest.

VL
KA
kajinx
01:06 05.04.2016.

Ivica Dačić: Vratili smo vam ukradene umjetnine, pomogli pronaći nestale, vratili zlikovce koje potražujete, platili ratni odštetu, a vi nam i dalje branite ulazak u EU! Šta još hoćete?

VL
I1
ing-12345
07:04 05.04.2016.

Dok su četnici na vlasti u srbiji nema sa njima nikakvih dobrih odnosa.

VL
CR
crocro
06:53 05.04.2016.

Srbija zna da ima na snazi zakon kojim se nelegalno proglasila nadležnim za navodne ratne zločine počinjene na cijelom teritoriju bivše države. Hrvatska se za razliku od srbije nije proglasila nadležnom jer je to glupo i nakaradno, već može biti nadležna samo za zločine koji su se dogodili na području Republike Hrvatske. Srbija može biti nadležna za zločine koji su počinjeni samo na području srbije, ali ne i Hrvatske jer to nema veze sa zdravim razumom i na taj način srbija je postala mini Hag za bivšu državu. I što sada. Sada je Hrvatska kriva za kočenje srbije na putu u EU jer ne prihvaća nadležnost srbije za teritorij Republike Hrvatske. A srbija to smatra normalnim i niti ne pomišlja taj nakaradi zakon staviti izvan snage čak niti po cijenu da godinama zaostaje za članstvom u EU. Pa dobro. Ako oni i dalje žele igrati ulogu šefova jugoslavije i igrati se nadređenoga kao u doba jugoslavije, neka samo igraju tu ulogu i neka im je to zadovoljstvo. A Hrvatskoj će biti zadovoljstvo blokirati srbiju na njenom putu u EU, ako treba desetljećima i tu Hrvatska treba i mora biti dosljedna, pod svaku cijenu i niti malo ne podlijegati možebitnom pritisku EU da taj sporni zakon Hrvatska zanemari. Ako su slovenci blokirali Hrvatsku neopravdano i bez ikakvog razloga što im Hrvatska nikada neća zaboraviti, e onda neka se i srbija pripremi na dugotrajniju blokadu zbog itekako opravdanog razloga. Da Hrvatska istinski želi blokirati srbiju, onda joj ne bi davno besplatno ustupila prijevod mjerila za pregovore, koji je prijevod Hrvatska platila 8.000.000 eura. Hrvatska i dalje podržava pristup srbije u EU, ali samo uz ispunjenje svega onoga što je trebala i Hrvatska ispuniti, niti više a niti manje. Popuštanja sigurno neće biti pa ćemo vidjeti tko će dulje izdržati.

VL
OP
opančar
07:12 05.04.2016.

dačić blebeće, ipak je kampanja u Srbiji idu izbori, a nakon izbora će doći u hrvatsku žderat i cugat s našim političarima, jer svi oni pušu u istu tikvu.

VL
KI
kinez14
05:58 05.04.2016.

Evo ga. Srbi osokoljeni Seseljevim oslobađanjem poceli i lekcije dijeliti. Zato Smrdiji nije mjesto u EU. Kociti pristupanje u svakom pogledu.

VL
Avatar kravata
kravata
05:26 05.04.2016.

Cuda se ne dogadaju pred dva dana je pusic zoran govorio o ustastvu u hrvatskoj da bi se javio Klaus kako nece doc u jasenovac. Vesna Pusic sprema stolicu u UN i javljaju se srbi kako je hrvati ne slusaju.u. Šeselj je osloboden upravo zbog nesloge i neistinitog tumacenja povijesti hrvatske od bivsih politicara kojima je vaznija stolica od slobode i neovisnosti gradana hrvatske drzave. Ti isti politicari se ponose sto mu stolicu osiguravaju upravo najveci neprijatelji hrvatske slobode.

VL
Avatar jumanji
jumanji
05:46 05.04.2016.

neka idu na referendum. velika većina nije željna EU..Zato cemo ih blokirati i dobro

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
01:35 05.04.2016.

Srbija nema logike da traži od Hrvatske mirotvornu politiku kad radi u uspostavi Velike Srbije. Dr.Stjepan Radić nam je pravo rekao da ne vise u Beograd koji radi u uspostavi Velike Srbije i da je u stanju atentatima ubijati Hrvatskee velikane koji se suprotiviju Velikoj Hrvatskoj. Srbija će ući u EU bez veze kaj bude Hrvatska odlučila jer Srbija je od velike važnosti ko i Hrvatska za EU i NATO radi strateške važnosti prema Rusiji koju želi uništiti i uvesti svoj režim u Rusiju. Srbi jedno pričaju a drugo rade to je to.

VL
Avatar Mutavac--Udbaški--T.K.
Mutavac--Udbaški--T.K.
08:48 05.04.2016.

Srbi i EU, smijurija, čuvajte ovce kao i dosad čobani turski, to vam je domet, vrh.

VL
CU
cungalunga
00:16 05.04.2016.

bla bla bla skupa sa onom sagom o šešelju preko glave mi je istočnih susjeda. A vi i dalje prenosite ova besmislena prepucavanja...

VL
MU
Mukowsky
08:45 05.04.2016.

Ne radi se o blokadi nego o ispunjenju uvjeta poglavlja 23.

VL
DR
draxy
07:38 05.04.2016.

Nema kompromisa.Treba postaviti uvjete od kojih se ne odustaje i to će pokazati da je Hrvatska suverena država pa će nas više cijeniti.Na kraju krajeva sjetimo se odnosa Slovenije prema nama kada smo ulazili u EU.

VL
ZG
zg223
14:04 05.04.2016.

kme kme kme..

VL
Avatar Mutavac--Udbaški--T.K.
Mutavac--Udbaški--T.K.
08:46 05.04.2016.

Opet četnici kmeče, neka neka ....nisam siguran da li je večernji pisao o tpme da su srbiju negdje na sudu proglasili za genocidnu državu, ili nešto slično, isptavite me ako griješim. Sa njima jednostavno najbolje ne imati posla !!

VL
FO
ForeignLegion1987
09:25 05.04.2016.

ni seseljevo divljanje paljenje zastava vrijedjanje uz pomoc dacica nikolica vucica i ostalih psihijatrijskih slucajeva ,,,ne pomaze napredtku odnosa,,,srbija absalutno nikoga ne zanima ni u hr a ni u eu divlajake netreba nitko,,,kao sto smo imali prilike vidjeti sa srbijom nitko pametan nece imati bilo kakve odnose,,,,,

VL
A1
Ante_1964
17:10 05.04.2016.

E moj Dačo,nismo mi neka veličina ali smo na žalost u EU za razliku od vas koji tek trebati postati a kako će te ako Hrvatska ne bude zadovoljna sa raznim poglavljima i pregovorima. Što se tiče dijaloga za kojikoji ste vi kako kažeš,hm da,poznat nam je dobro taj dijalog još od 91. i onda vam je bilo jako do dobrosusjedskih odnosa.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.