Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić:

Grabar Kitarović izrekla je laž! Što je nego fašizam podizanje ploče u Jasenovcu?

12.01.2017.
u 12:30

Toga nema niti u jednoj zemlji Europske Unije i ne može se dogoditi da se u Njemačkoj ili Austriji negdje čuje ili vidi nacistički pozdrav ili da netko u Njemačkoj nazove ulicu po Goeringu ili Himleru. I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, pita Dačić.

Ministar vanjskih poslova Vlade Srbije Ivica Dačić oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem je prokomentirao riječi predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović nakon povratka iz SAD-a.

- Grabar Kitarović je tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma izrekla očiglednu laž. Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Židova i Roma - Jasenovcu, podiže ploča sa ustaškim pozdravom 'Za dom spremni'? Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Mili Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu protjeraju?, stoji u priopćenju Dačića.

Istakao je kako hrvatska predsjednica govori o Vojislavu Šešelju, a u svemu ovome direktno sudjeluju vlasti u Hrvatskoj.

- Toga nema niti u jednoj zemlji Europske Unije i ne može se dogoditi da se u Njemačkoj ili Austriji negdje čuje ili vidi nacistički pozdrav ili da netko u Njemačkoj nazove ulicu po Goeringu ili Himleru. I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, pita Dačić.

>>'Kad bi taj grb s bijelim poljem bio upitan, morali bismo preslagati crijepove na krovu crkve sv. Marka'

>>Dačić komentirao intervju predsjednice Grabar-Kitarović Večernjem listu: Zašto se plaši letećih kanti iz Rusije?

Komentara 43

Avatar juricamesko
juricamesko
12:43 12.01.2017.

Dačiću da se malo informiraš znao bi da je spomen ploča u Jasenovcu podignuta onima koji su se borili protiv velikosrpskog fašizma.

DU
Deleted user
12:50 12.01.2017.

Tipičan pristup galamđije: Dršte lopova dok oni rehabilitiraju fašiste a o fašističkoj srbijanskoj politici ratovima i zločinima niti čut.

CA
campa
13:38 12.01.2017.

Evo Dačić nam se opet javi sa onom tezom da je sve što se tiće Hrvatske ustašoidno i to na granici živčanog sloma.Nevidim dokle će se vodeći Srbski političari baviti Hrvatskom a nisu pomeli u svom dvorištu.Abolirali su zločinca fašistu Dražu Mihajlovoića a kokarde se mogu kupiti usred Beograda.Predsjednica je u pravu i u svakom sewgmentu je podržavam.Odakle pravo Srbskim političarima izjednačavanje cjelog naroda sa ustaštvom a predsjednik im je ćetnićki vojvoda a premjer sprovoditelj politike velike Srbije dok je Dačić Miloševiućev iscjedak.Žalosno je to što se isti nisu odrekli plana velike Srbije što je dokaz izjave izaslanika predsjednika srbije koji je sve rekao.Dokaz je tkođer i posjeta Nikolića Republici Srpskoj gdje se je direktno umješao u unutrašnje stvari BiH.Očito Srpski fašizam ponovo diže glavu iako znaju da u RH nemaju šance ali mogu do kraja destabilizirati BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije