Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski ministar vanjskih poslova

Dačić komentirao intervju predsjednice Grabar-Kitarović Večernjem listu: Zašto se plaši letećih kanti iz Rusije?

24.12.2016.
u 11:14

- Nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije - kazala je Grabar-Kitarović u intervju Večernjem listu.

- Zašto hrvatska predsjednica odmah najavljuje kupovinu novih aviona i helikoptera kad su s podcjenjivanjem govorili o našem vojno-tehničkom dogovoru sa Ruskom Federacijom? Zašto se plaše letećih kanti iz Rusije, kako su govorili - upitao se srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, piše B92.

Dačić je komentirao ekskluzivni intervju za blagdanski trobroj Večernjeg lista hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem je kazala da je donesena odluka da se krene u nabavu nove borbene eskadrile, ali i dodala da na to ne gleda kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske. - Srbija se neće baviti Hrvatskom, Srbija zanima samo da zaštiti sebe i svoj teritorij - kazao je Dačić komentirajući izjavu predsjednice Grabar-Kitarović.

"Nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije"

Na pitanje hoće li srpska nabava ruskih MIG-ova 29 dati vjetar u leđa našoj odluci o nabavi nove borbene eskadrile, Grabar-Kitarović je kazala da na nabavu MIG-ova 29 gleda "kao na legitimnu potrebu Srbije da osigura obranu svojeg zračnog prostora".

- I hrvatska je namjera da se u vojnim nabavama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije, nego je usmjerena protiv bilo kakve ugroze koja bi se mogla pojaviti u odnosu na Hrvatsku i hrvatski teritorij - kazala je Grabar-Kitarović.

>>Cijeli intervju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pročitajte u blagdanskom trobroju Večernjeg lista

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Kupujemo borbenu eskadrilu

>>Rusija Srbiji poklanja MiG-ove, tenkove i borbena vozila. Vučić: 'To će dramatično poboljšati sposobnosti naše vojske'

Foto: VLm

Komentara 148

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:19 24.12.2016.

Zasto se Dacic plasi Hrvatske eskadrile?

AR
aristip
11:25 24.12.2016.

Dačić: "Srbija se neće baviti Hrvatskom", ha, ha, ha.... Ma nikako on, Vučić i Vulin Hrvatsku nisu spomenuli mjesecima oni govore o Uzbekistanu, Šri Lanci, Urugvaju... Hrvatska im nije ni na kraj pameti a kamoli da o njoj s mržnjom govore svaki božji dan. I da Migovi sklopljeni u SSSR-u tamo početkom 1980-tih jesu kante i jesu krševi s otpada.

Avatar Dančo
Dančo
11:30 24.12.2016.

koje oni komplekse imaju kad su hrvati u pitanju to nije istina. ne sjecam se da je itko iz nase vlade ili iz ureda predsjednice uopce komentirao nabavu njihovih olupina iz srbije, kamoli u negativnom kontekstu. koga briga za njih, da ne dolaze na nase portale ne bi niti znao da srbija postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije