Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Ivica Babić oslobođen optužbi za ratno profiterstvo

Ivica Babić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.06.2017.
u 16:29

- Znakovito mi je da me se svaki put nakon štrajka liječnika pokuša diskreditirati - kazao je Babić.

Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, nepravomoćno je oslobođen optužbi  za ratno profiterstvo, a tužiteljstvo ga je teretilo da je smetnje vida koje je navodno imao od djetinjstva lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu. 

Prema optužnici, na taj se način okoristio za oko 768.000  kuna. Babić je od početka nijekao krivnju, a njegov branitelj Milenko  Umićević u svom završnom govoru kazao je da tužiteljstvo nije dokazalo ništa što se Babiću stavljalo na teret.

"Fett je obmanuo tužiteljstvo"

- S druge strane, nedvojbeno je utvrđeno da je Babić 1991. imao uredan vid. Cijeli ovaj slučaj bio je utemeljen na iskazu svjedoka, oftalmologa Mije Fetta, koji je obmanuo tužiteljstvo - kazao je Umićević.

Argumentaciji obrane sud je očito više povjerovao nego tužiteljstvu, pa je Babić oslobođen optužbi. Babić je detaljno iznio svoju obranu, no nije želio odgovarati na pitanja. Zanijekao je krivnju, te je detaljno opisao svoj ratni put, okolnosti stradanja te kako je ishodovao status HRVI-a.

- Trideset i pet godina kao liječnik radim svoj posao. Uz to 26 godina aktivno  volonterski  radim  u Hrvatskom liječničkom sindikatu boreći se za socijalna i radna  prava liječnika i drugih zaposlenika u javnom sektoru. Znakovito mi je da me se svaki put nakon štrajka liječnika pokuša diskreditirati. Nakon štrajka 2003. saslušavan sam u DORH-u i provedena je revizija mog statusa HRVI-a, a nakon štrajka 2013. sam uhićen. Pokušavao sam shvatiti što je motiviralo dr. Fetta na iznošenje toliko objeda i neistina protiv mene, kojima me je doveo u ovu neugodnu situaciju. Tijekom štrajka  2013.  provocirao  me  i govorio mi da će mi stati na kraj, što ja nisam  uzimao ozbiljno jer je bio pijan. Zbog problema s alkoholom je dobio i opomenu  pred  otkaz,  a tijekom ovog suđenja je dokazano da je dr. Fett protiv mene iznosio neistine i objede - kazao je Babić u obrani.

Komentara 6

OB
ObrenM
18:01 14.06.2017.

Moralnoj vertikali dokazana je nemoralna kradja invaliditeta po braniteljskoj osnovi.To je stavljeno u dulje mirovanje i u datom trenutku oslobodjen je, Zna se od koga.

TR
TrvtkoKomadina01
16:38 14.06.2017.

A tko je oslobodio dokazanog profitera ? A koliko takvih još ima ?

Avatar krile11
krile11
16:46 14.06.2017.

Znakovito je da je navedeni dugogodisnji clan bio HNSa.I gle cuda nakon nedavnih dogadjaja oslobadjajuca presuda.I optuzba je bila moronska tesko dokaziva.Pravo je pitanje kako navedeni je mogao biti invazivni bronhoskopicar sa milijun pripravnosti a ima status HRVI radi ostecenja vida.Marifetluke sa milionima kuna u lijcnickom sidikatu da se ne spominje.HLK je ociscen a kad ce HLS?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije