Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Svjedok: Dr. Babića nikad nisam vidio sa zavojima

Ivica Babić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
16.01.2015.
u 19:03

Svjedokinja je kazala da bi se danas OCT pregledom moglo utvrditi je li gubitak oštrine vida nastao zbog ozljede ili slabovidnosti

– O padu dr. Ivice Babića ne znam ništa. Da je postao invalid, doznao sam negdje 1995. ili 1996. I to mi nikako nije bilo jasno – svjedočio je dr. Srećko Moslavac u nastavku suđenja dr. Ivici Babiću. Moslavac je bio zapovjednik sanitetskog voda i, prema njegovim tvrdnjama, da je dr. Babić zaista pao kako to tvrdi, on je to trebao znati. – Nisam nikada vidio da ima zavoje na glavi niti mi se ikada požalio na ozljedu – rekao je svjedok. Ipak, odgovarajući na pitanja obrane, svjedok je rekao da pad ne bi bio evidentiran ako se to ne dogodi u službi i ako osoba to ne prijavi.

Branitelj je pitao i je li bilo moguće služiti vojni rok u JNA ako osoba ne vidi na jedno oko, a svjedok je odgovorio niječno. Inače, obrana je prije u spis priložila Babićevu vojnu knjižicu iz JNA. Svjedočila je i oftalmologinja Vesna Augustinović koja je prije 19 godina pregledala dr. Babića i napisala mu nalaz. – Rekao je da mu napišem nalaz kakav je u tom trenutku. To je značilo da ga ne treba liječiti ni davati dijagnozu te da će taj nalaz upotrijebiti za povlastice ili osiguranje – rekla je dr. Augustinović. Babić joj je kazao da je 1992. dobio udarac u glavu, no nije imao dokumentaciju o ozljeđivanju. Svjedokinja je kod Babića utvrdila gubitak oštrine vida, a kazala je i da bi se i danas OCT pregledom lako moglo utvrditi je li taj gubitak oštrine vida nastao zbog slabovidnosti ili ozljede.

>> Fett na sudu: 'Babić me tražio da unesem lažne podatke'

Komentara 13

OG
Oger
19:24 16.01.2015.

I onda? Zasto ne naprave taj OCT pregled - po mogucnosti da ga pregleda jedan neutralan strucnjak iz inozemstva.

EM
Emergo
20:01 16.01.2015.

Volim Hrvatsku i postujem sve one koji su stradali u domovinskom ratu. Ali ovaj Babic smrdi na jednog lazljivca i prevaranta.

LE
LeonardS
19:49 16.01.2015.

Ima još toliko lažnih HRVI-a samo što nisu sindikalci ili ih netko prikriva, dakle i oni koji jesu a imaju na duši korištenje tog statusa tj iskorištavanje i te treba javno prozvati i kazneno goniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije