Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM

Ivanec izvozi više nego neke hrvatske županije!

sajam (1)
presnimila Lj. Risek
14.09.2012.
u 14:35

Ministar Maras: Nakon ulaska Hrvatske u EU, uvjeren sam da će Varaždinska županija zbog svojih prednosti postati vrlo zanimljiva zemljama u okruženju

– Sa 503 milijuna dolara izvoza, što je čak 200 milijuna više od poslovično jake Rijeke, Varaždinska županija najjača je u Hrvatskoj, a gospodarstvo sjevera Hrvatske najžilavije je u državi. U zadnje tri godine zapošljavanje se u državnoj upravi smanjilo, dok je broj zaposlenih u gospodarstvu povećan za 2000 radnika! Izvoz tvrtki s područja grada Ivanca u prvih pola godine „težak“ je 53 milijuna dolara, što je više od vrijednosti izvoza nekih hrvatskih županija!  

Podaci su to koje su na forumu o malom i srednjem poduzetništvu kao bazi gospodarskog rasta u novom investicijskom ciklusu, održanom u sklopu 4. ivanečkog gospodarskog sajma, u petak iznijeli varaždinski župan Predrag Štromar i predsjednik ŽGK Varaždin Čedomil Cesarec. Milorad Batinić, gradonačelnik, mnoštvo posjetitelja informirao je o brojnim aktivnostima koje ivanečka gradska uprava poduzima kako bi poduzetnicima olakšala poslovne aktivnosti, dok su pomoćnik ministra gospodarstva Darko Lorencin te Petar Lovrić iz HUP-a i Krešimir Jušić iz HOK-a govorili o tome što bi još trebalo učiniti radi poticanja poduzetništva u državi. Čestitajući Gradu Ivancu, Poslovnoj zoni i Poslovnom klubu na uspješnoj organizaciji, 4. gospodarski sajam, na kojemu izlaže više od 70 malih i srednjih poduzetnika i OPG-a iz devet županija, otvorio je ministar poduzetništva Gordan Maras.

– Varaždinska županija prednjači u izvozu, u njoj je živa poslovna i investicijska aktivnost i uvjeren sam da će nakon ulaska Hrvatske u EU postati vrlo zanimljiva zemljama u okruženju. Bit će ovdje jako dobrih gospodarskih rezultata – poručio je Maras.

 

Ključne riječi

Komentara 2

JO
JohnDoe
19:40 14.09.2012.

Eto ga opet. Danas sam vidio svojim očima da je fotografirao Branko Težak. Zašto ne potpisujete njega ispod fotografija? Sajam je --- bolje ne komentirati.

BI
bigred1
19:46 14.09.2012.

ovakvi izvozni podaci su za svaku pohvalu. još jednom pohvale varaždinskim zagorcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije