Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opisala ciljeve

Ivana Šmit ponovno izabrana za predsjednicu HUBOL-a

Zagreb: Predstavljanje Nacrta prijedloga reforme hitne medicine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
27.10.2023.
u 11:20

U ovom mandatu HUBOL će se fokusirati na osnivanje zaklade koja će se baviti organizacijom novih javnozdravstvenih akcija, donacijama ugroženim članovima, organizacijama simpozija te podržavanjem inicijativa članova i suradnika

Liječnica Ivana Šmit na Izbornoj skupštini Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), održanoj u četvrtak u Zagrebu, ponovno je izabrana za predsjednicu te udruge.  Skupština je usvojila izvješće o radu udruge, izvješća Nadzornog odbora i  Časnog suda te financijsko izvješće, priopćili su iz HUBOL-a.

Skupština je za dopredsjednike udruge izabrala liječnike Teu Mirošević Zubonju i Borisa Ujevića. Ivana Šmit je jedna je od osnivačica HUBOL-a, udruge osnovane 2013. godine kao izraz nezadovoljstva bolničkih liječnika organizacijom zdravstvenog sustava i njihovim položajem u njemu.

“Posebno smo zadovoljni jer smo tijela Udruge osnažili mladim liječnicima i tako se pomladili. Fokusirat ćemo se na obnavljanje članstva, nastaviti suradnju s dosadašnjim partnerima- HLS-om, HLK-om, KOHOM -om i Inicijativom mladih liječnika. Naš cilj je izboriti ukidanje robovlasničkih ugovora, nametnuti vremensko kadrovske normative kao jedini i obvezni obrazac rada u zdravstvu - ali normative kakve imaju naši kolege u Europi. Ne ovako loš dokument, ne “politički složene normative” koji odražavaju Beroševo čitanje CT-a u dvije minute. Inzistirat ćemo na donošenju Zakona o radnopravnom statusu liječnika u onom obliku kakav smo mi predstavili ministarstvu s povećanjem osnovice za plaću liječnika. Ne pristajemo da Ministarstvo zdravstva svojim krojenjem “uškopi” prijedlog ovog zakona i da on postane besmislena prazna ljuska, bez ključnih stavki koje su liječnici predložili” ističe Šmit.

U ovom mandatu HUBOL će se fokusirati na osnivanje zaklade koja će se baviti organizacijom novih javnozdravstvenih akcija, donacijama ugroženim članovima, organizacijama simpozija te podržavanjem inicijativa članova i suradnika u skladu s kapacitetom Udruge za te aktivnosti.

U novi Izvršni odbor HUBOL-a izabrano je 14  liječnika: Ivan Bekavac, Ivan Burcar, Maša Sorić, Stanislava Laginja, Nikola Prpić, Mirjana Livojević, Tomislav Franić, Marin Smilović, Nikolina Borščak Tolić, Stipe Drmić, Luka Vučemilo, Samija Ropar, Željko Blažinkov i Ana Jurin Martić. Članovi Nadzornog odbora HUBOL-a su liječnici Jadranka Pavičić Šarić, Ivan Lerotić i Ana Gverić Grginić. Izabrani su i članovi Časnog suda, liječnici Goran Geber, Goran Povh, Dubravko Habek, Goran Benko i Ljubica Luetić Cavor.

VIDEO Koliko zarađuju hrvatski liječnici u Njemačkoj?

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:36 27.10.2023.

Politička sljedbenica Ikić Baniček. Od SDP-ove aktivistice slabe koristi za zdravstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije