Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA S MATURAMA

Ivana Katavić podnijela ostavku na mjesto ravnateljice NCVVO-a

Zagreb: Konferencija za medije povodom završetka provedbe ispita državne mature
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
05.05.2021.
u 17:57

Vršiteljem dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra imenovan je Vinko Filipović

Ivana Katavić više nije ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Iako se njezina ostavka nedvojbeno očekivala još prije nekoliko tjedana, kada je otkriveno kako je Povjerenstvo za praćenje provedbe državne mature, protivno mišljenju stručnih skupina za ukupno 14 prošlogodišnjih pristupnika mature dodalo bodove, zbog kojih su neki i prošli državnu maturu, a sama Katavić kazala da bi njezina ostavka ugrozila provedbu ovogodišnje mature, sada mora otići.

Podsjetimo, Upravno vijeće očekivalo je od sada već bivše ravnateljice da će sama podnijeti ostavku, no ona je na posljednjoj sjednici od vijeća tražila da ju smijene iako vijeće tada nije imalo kvorum niti je smjenu moglo izglasati.

Vršiteljem dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra imenovan je Vinko Filipović, bivši šef Agencije za odgoj i obrazovanje koji je radio u mandatu ministra Primorca, a smijenjen je u mandatu ministra Mornara.

Natječaj za izbor novog ravnatelja bit će raspisan po završetku ovogodišnje državne mature!

 

Lezbijski i gej parovi u Hrvatskoj mogu pristupiti procjeni da postanu posvojitelji


 

Komentara 2

TO
TORQUEMADA
18:51 05.05.2021.

Davno je NCVVO trebalo ukinuti, u cijelosti! Ogroman novac, nikakvi pokazatelji. Ova epizodica pokazuje zorno koliko su kriteriji objektivni i što stoji iza njihove prosudbe maturanata. Još ako tome pridodamo vrludanje u interpretacijama rezultata u sprezi s Ministarstvom, kako bi se ublažili pokazatelji "uspješne" reforme bivše ministrice, pametnom dosta!

TU
Tutlek1234
18:03 05.05.2021.

Vinko Filipović je gore rješenje od Katavićke. Čovkek je fušer i improvizator. Loš odabir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije