Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Šuker:

'Zakon o sportu ne regulira što mogu biti dužnosnici. Žalit ću se Upravnom sudu!'

Ivan Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.02.2016.
u 07:50

Borit ću se do kraja! Moj idući korak je žalba Upravnom sudu, a bude li trebalo, idem i do Strasbourga, kaže predsjednik Hrvatskoga košarkaškog saveza Ivan Šuker

– Borit ću se do kraja! Moj idući korak je žalba Upravnom sudu, a bude li trebalo, idem i do Strasbourga – rekao je u Slavonskom Brodu predsjednik Hrvatskoga košarkaškog saveza Ivan Šuker. On je, naime, dobio rješenje sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prema kojemu je kao saborski zasupnik u sukobu interesa i ne može obavljati dužnost predsjednika HKS-a. Riječ je o odbijenoj žalbi na prvostupanjsku odluku gradske inspekcije, na koju je Šuker najavio žalbu.

Zakon o sportu ne regulira što dužnosnici mogu ili ne mogu biti. To regulira Zakon o sprečavanju sukoba interesa. Mislim da bi se sportska inspekcija konačno trebala početi baviti s onim za što je i osnovana, a ne provoditi političke odluke nekih kojima se očigledno nije svidjelo to što smo mi na Eurobasketu spriječili određene stvari koje su oni mislili da će se napraviti – kaže Šuker. Konačnu potvrdu da ne može u isto vrijeme sjediti na mjestu predsjednika i u zastupničkoj klupi Šuker naziva smiješnom. Prema njegovim riječima, Zakon o sprečavanju sukoba interesa, član 14 stavak 5, jasno kaže kako dužnosnik može biti na čelu dvije neprofitne udruge ili dvije zaklade, s tim da za to ne može primati naknadu, ali mu mogu biti podmireni putni troškovi.

– Dok god ne dobijem konačno rješenje mogu li ili ne mogu obavljati ovu dužnost, ja sam legalno izabrani predsjednik Košarkaškog saveza – ističe. Šuker je najavio i kako ovog tjedna započinje akcija ponovnog postavljanja Velimira Perasovića na klupu reprezentacije. Predsjednik Saveza tvrdi kako novi-stari izbornik ima velik motiv ispraviti neuspjeh s lanjskog Eurobasketa i kako je upitna jedino dozvola njegova kluba.

>> Šuker ne može voditi Savez: 'Ovo je miješanje politike u sport!'

Komentara 7

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
09:28 22.02.2016.

ovaj bivši knjigovođa socijalističke omladine jedva čeka petak da mu fiolić donese mesa i kobasica, ha ha, domoljub, ha ha

SN
snajper
08:03 22.02.2016.

nigdje u zakonu ne pise da politicar moze biti lopov pa eto ima ih. Isto tako ne pise nista o lazovima i korupciji pa opet ima takvih politicara. Ne pise da da moze biti nesposobab politicar a ti si jedann od nesposobnijih a uz to si i gramzljiv

IC
Icek53
08:20 22.02.2016.

Kako je ruzno da politicari traze pravdu van zemlje.Također i borci tuze zemlju za koju su se borili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije