Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Rača

Ivan Srbljinović ne vraća se zbog skupine s Facebooka

'28.07.2010., Bjelovar - Ivan Srbljinovic, bivsi ravnatelj OS Nova Raca Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
28.07.2010.
u 17:25

Bivši ravnatelj osnovne škole ipak se neće vratiti na radno mjesto učitelja hrvatskoga jezika.

Iako je pravomoćnom sudskom presudom trebao biti vraćen na posao na mjesto učitelja hrvatskog jezika, Ivan Srbljinović, bivši ravnatelj, ipak se neće vratiti u OŠ Nova Rača, doznajemo od sadašnjeg ravnatelja Darija Jaušića.

– Poslali smo mu odluku o vraćanju na posao, no on je nije želio potpisati, navodeći da se ipak ne želi vratiti u školu. Kao razlog naveo je reakciju učenika, njihovih roditelja i pojedinih zaposlenika škole, koji su na Facebooku osnovali skupinu koja se protivi njegovu povratku – ističe Jaušić.

Presjekavši sâm mučnu situaciju koja je nastala nakon pravomoćne sudske odluke, Srbljinović je želio sebe i svoju obitelj poštedjeti daljnjih neugodnosti, kojih bi njegovim povratkom zasigurno bilo. Podsjetimo, njegovu smjenu s mjesta ravnatelja, nakon koje je zbog nemogućnosti da bude vraćen u nastavu dobio i poslovno uvjetovani otkaz, tada je peticijom podržalo 49 zaposlenih od 51, koliko ih radi u školi. Time su mu uputili jasnu poruku što misle o njemu i njegovu radu, što Srbljinović očito nije zaboravio.

No, mučna priča ovdje još ne završava, jer na Upravnom sudu još traje postupak u kojem Srbljinović želi dokazati da njegova smjena s mjesta ravnatelja nije imala zakonsku podlogu. Uspije li u tome, može se nadati znatnoj odšteti, no o tome će posljednju riječ ipak izreći Upravni sud.

 

Ključne riječi

Komentara 1

S.Š
07:51 29.07.2010.

Ja sam jedna od bivših učenica kojima je Ivan Srbljinović predavao hrvatski jezik prije mnogo godina i mogu samo komentirati da je on čovjek na svom mjestu i zahvaljujući ovim današnjim učiteljima vidi se koliko su nam djeca pismena tj.nepismena. Čisti primjer pismenosti su komentari učenika na Fb....(dali se govori ku...ča, ljepo...itd...današnja djeca su nepismena zahvaljujući takvim učiteljima). Roditeljima je očito važno samo to da im dijete prođe razred tj. da mu se pokloni ocjena i na taj način sadašnji učitelji rade, poklone ocjenu i idu dalje, no kod I.S. to se nije moglo dogoditi, za ocjenu je trebalo znanje i zbog toga mislim da mnogima ne odgovara I.S.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije