Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivan Slamić napušta upravu i bit će u Nadzornom odboru Tvina

Tvrtka nije zadužena, redovito plaća sve svoje obveze, a prosječna isplaćena neto plaća po zaposleniku za ožujak iznosila je 3580 kuna
05. lipnja 2012. u 09:11 2 komentara 750 prikaza
tgvin
Foto: Dragutin Šantoši

VIROVITICA – Na redovitoj Skupštini Tvina d.o.o., sazvanoj za 29. lipnja u 14 sati u Virovitici, uprava društva predlaže onima koji imaju udjele da, osim o redovnim financijskim odlukama, odluče i o promjeni sastava Nadzornog odbora koji bi ubuduće trebao imati pet članova. Predloženo je da u buduće Tvin vodi dvočlana uprava. Dipl. ing. Ivan Slamić, koji je 35 godina u Tvinu, a više od 20 godina kao generalni direktor vodi tvrtku, najavio je da će Tvin preuzeti nova dvočlana uprava iz redova dosadašnje ekipe koja je uspješno vodila Tvin. Ove, najkasnije početkom iduće godine, Slamić napušta upravu i vjerojatno će biti u Nadzornom odboru Tvina. 

Više od 20 godina bez gubitaka i bez zaduženosti 

Sa 12 tvornica i 920 zaposlenih radnika virovitička tvrtka Tvin posljednji je hrvatski veliki proizvođač namještaja koji, unatoč krizi, opstaje na tržištu, a prošlu poslovnu godinu tvrtka je završila sa 2,3 milijuna kuna dobiti. Vlasnici tvrtke su zaposlenici i umirovljenici koji su po udjelu u prošloj godini zaradili dividendu od 90 kuna. Prosječna plaća za ožujak u Tvinu iznosila je oko 3580 kuna, a tvrtka godinama, pa i sada, uredno isplaćuje plaće, plaća obveze državi i dobavljačima. Tvin posjeduje suvremenu tehnologiju, redovito investira u razvoj i nije zadužena. 

 

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • mikesh:

    E moj Šantoši, zašto nisi napisao da je dio radnika dobio plaću ispod minimalca, mogao si napisati o teroru i vređanjima zaposlenih od strane istog Slamnića, ne bi bilo loše da si napisao i o samovolji istog i o plaćanju ... prikaži još! izgubljenih sudskih sporova, imao si puno toga za napisati o ovom čovjeku osim ovog hvalospjeva

  • Deleted user:

    "Više od 20 godina bez gubitaka i bez zaduženosti" Pa kako će biti zadužen kada iskorištava ljude maksimalno. - Prekovremene ne plaća - Ako netko ošteti TVIN-ovo auto, recimo na parkiralištu, popravak plaća bijedni zaposlenik, zadužen za auto - Bio ... prikaži još! sam u jednoj TVIN-ovoj prodavaonici u sred ljeta. Samo što se ne topi boja sa zidova od vrućine. Svaka dva minuta, osoblje trči na ulaz uhvatiti malo zraka. Pitam zaposlenika, gdje je klima? Kakva klima, po Slamiću, to je nepotreban luksuz. - Pitam čovjeka, mogu li poslati mail sa njihovog računala. Može, nema problema, samo je veza spora jer imamo Dial-up. Slamić ne da brzi internet. Skupo. I vi sada reklamirate takvog čovjeka.