Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Pernar:

'Znamo da su žene slabiji spol i ne trebaju ići u mirovinu kada i muškarci'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2018.
u 14:24

Pernar smatra da bi žene trebale imati pravo ići ranije u mirovinu

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar izjavio je u Saboru kako se protivi rodnoj ravnopravnosti kada je u pitanju izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu za muškarce i žene.

Osvrnuvši se na najavljenu mirovinsku reformu, odnosno podizanje dobi za umirovljenje na 67 godina za muškarce i žene, Pernar je pitao treba li ženama takva rodna jednakost.

"Je li priča o rodnoj jednakosti samo paravan u cilju nametanja ženama i muškarcima da rade dulje", upitao je nakon zatražena stanke.

Pernar smatra da bi žene trebale imati pravo ići ranije u mirovinu. "Zašto podržavate izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu muškaraca i žena kada znamo da su žene slabiji spol i često rade teške poslove", upitao je zastupnike,

"Vaša politika nije usmjerena ka zaštiti žena i ta rodna jednakost koju nam Bruxelles sugerira zapravo neće dovesti do boljeg položaja žena već, naprotiv, ženama će u praksi život biti još teži", ustvrdio je.

Predsjedavajući Furio Radin nije se složio s Pernarom da su žene slabiji spol. "Žene nisu slabiji spol", kazao je.

Komentara 16

OV
ovrhovršitelj
16:02 21.03.2018.

IK kaže da je to sve isto, sutra ujutro dajem ženi ključeve od traktora i motorku pa nek ide napraviti 5 m drva....

RO
rotuutor
17:39 21.03.2018.

Hajde neka konačno čujemo nešto pametno i od ovoga.

TR
TrvtkoKomadina01
15:44 21.03.2018.

Kraj bitangi i parazita kao što je pernar i žene i muškarci će raditi i do 70, a većina će i ostati bez mirovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije