Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE KLUPE I STOLOVI

Ivan Penava i Srđan Kolar u zajedničkom obilasku radova oko pravoslavne crkve

Foto: Grad Vukovar
1/3
12.10.2021.
u 17:10

Penava je pojasnio kako je riječ o drugoj fazi uređenja ovoga područja uz Crkvu svete Petke, neposredno uz Park-šumu Adica

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Domovinski pokret) sa zamjenikom Srđanom Kolarom (SDSS) obišao je područje za odmor uz pravoslavnu Crkvu svete Petke gdje su postavljene nove klupe i stolovi.

U većini gradova Hrvatske ovo ne bi bila nikakva posebna vijest nego jedan normalan dan gradonačelnika i njegovog zamjenika. Međutim, s obzirom na dnevno politička događanja u Vukovaru tijekom proteklih godina radi se o neobičnoj vijesti. Naime, osim sastanaka u gradskoj upravi vidjeti na jednom mjestu Penavu i nekoga od zamjenika gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine je prava rijetkost.

Novinari koji prate zbivanja u Vukovaru danas se nisu mogli sjetiti niti jednog zajedničkog istupa Penave i Srđana Milakovića koji je bio zamjenik gradonačelnika do prošlih lokalnih izbora. Poslije svibanjskih lokalnih izbora ovo je prva situacija da su na nekom terenu zajedno bili Penava i Kolar. Ostaje da se vidi u narednom periodu hoće li ovo postati praksa ili iznimka. 

U svojoj izjavi Penava je pojasnio kako je riječ o drugoj fazi uređenja ovoga područja uz Crkvu svete Petke, neposredno uz Park-šumu Adica, a kojega koriste građani Vukovara za cjelodnevni odmor te posebice u slučajevima crkvenih obilježavanja

- Jednako kao i do sada, nastavljamo raditi na podizanju kvalitete i standarda života svih građana našega grada te ga zajedničkim snagama činimo ljepšim i ugodnijim. Ovaj prostor smo na inicijativu ljudi koji posjećuju Crkvu svete Petke, svećenika, ali i u suradnji s političkim opcijama Gradskog vijeća Grada Vukovara dodatno oplemenili te ga novom komunalnom opremom učinili sadržajno bogatijim i kvalitetnijim, rekao je Penava. 

Poslije obilaska prostora gdje su obavljeni radovi Penava je obišao i unutrašnjost crkve Sveta Petka. 
Kolar je kazao kako je riječ o hvale vrijednom projektu koji zasigurno ima značaj za sve građane i posjetitelje Vukovara koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi na ovome području. 

- Zajedničkom suradnjom s Gradom Vukovar na ovome području su u prethodnom razdoblju postavljene nove barokne klupe. Predstoje nam i dodatna uređenja ovoga prostora koji će obuhvatiti izgradnju pristupne ceste. Ovaj lijepi prostor kroz projekte Grada Vukovara dobiva izgled kakav zaslužuje, rekao je Kolar.

Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 50.000 kuna, a najavljena je i treća faza uređenja ovoga prostora u sklopu koje će biti izgrađena pristupna cesta koja će omogućiti jednostavniji pristup samoj crkvi te kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini.

>> VIDEO Udar na džepove građana: Gorivo je od danas znatno poskupjelo!


 

Komentara 1

DU
Deleted user
19:44 12.10.2021.

spc je nadlezna samo u srbiji.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije