Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sjednice N. vijeća

Ivan Kovačić: Most je i dalje cijeli, daj Bože da se što prije oformi Vlada

Ivan Kovačić
Ivo Cagalj/PIXSELL
26.11.2015.
u 17:34

Most se nada da će do ponedjeljka ili utorka dobiti pismene odgovore iz SDP-a i HDZ-a, te misle da više neće biti usmenih pregovora o reformama

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, a uoči konzultacija u uredu predsjednice, Ivan Kovačić rekao je da je Most i dalje cijeli, odnosno da ih nitko od izabranih zastupnika nije napustio. 

- I dalje stojimo pri svojim stavovima, bitne su nam reforme, čekamo očitovanje SDP-a i HDZ-a da ne ostane ovako načelno rekla-kazala. Stojimo i dalje pri reformskoj Vladi, ukoliko se obje stranke slažu sa svim, ne vidim zašto je ne bi bilo. Ali pustite njih da je odbiju ako se ne slažu s njom - kazao je Kovačić te dodao da reformsku vladu kako bi imali sigurnu dvotrećinsku većinu u Saboru potrebnu za, primjerice, izmjenu Ustava. 

Budući je Gordana Rusak na početku sjednice Nacionalnog vijeća rekla da će rješavati interne probleme, novinare je zanimalo jesu li se uistinu rješavali. 

- Ne, i dalje se nalazimo, za vikend ćemo se vjerojatno naći i raspravljati o svemu - odgovorio je Kovačić. 

Kako je još uvijek ostalo nekih tema za raspravu, poput zdravstva, socijale, branitelja, nacionalne sigurnosti, novinare je zanimao do kad će pregovori trajati. 

- Javljat će se te teme kroz vrijeme i daj Bože da se što prije oformi Vlada i da se krene u rad, a tijekom tog rada, javit će se još neke stvari koje ni jedna stranka nije imala u programu. Mislimo li da sve stranke u svojim programima imaju rješenja za svaki problem? Naravno da će se javljati nove teme - naglasio je Kovačić.

Most se nada da će do ponedjeljka ili utorka dobiti pismene odgovore iz SDP-a i HDZ-a, te misle da više neće biti usmenih pregovora o reformama. 

>> Smiješno je kako HDZ i SDP pristaju na sve

Komentara 27

IC
iz.croatia@gmail.com
22:05 26.11.2015.

Ne treba zuriti, narodu ce sve biti jasnije tko ga je u ovih zadnjih 25 godina manipulirao. MOST je novi i ima sansu da nesto pozitivno ucini.

Avatar jura37
jura37
22:54 26.11.2015.

Ja ne razumijem ove likove kaj pisu kao, Most nezna kaj radi. Pa to nam je najbolje kaj se dogodilo zadnjih skoro 25 god. di su ljudi pokazali da bas nisu takve ovce koje nis ne kuze. I dobro da ih drze za muda,i dobro da ide sporije i bilo bi dobro da dogovore potpisu i stave kod biljeznika jer malo nas je kojima rijec nesto znaci. Ave

SA
santos008
23:14 26.11.2015.

Ako izaberete Milanovica za mandatara odmah sazovite sjednicu Sabora i ukinite funkciju Predsjednika drzave ili posaljite Milanovica na prevaspitavanje ako ne zelite da se svijet sprda sa Hrvatskom.Najgore u svemu sto se on ne zna sramit,da ima i malo sramaa dao bi ostavku i zakljucao se kuci da ga ne vidi ni sunce ni misec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije