Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo priznanje
Povratak na članak

Ivan Đikić dobio nagradu 'Ernst Jung za medicinu'

Poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, profesor na Sveučilištu Goethe i direktor Instituta Buchman, dobitnik je nagrade Ernst Jung za medicinu

Komentari 65

AN
ankicascreiber
18:34 08.01.2013.

Lako je vama dobitinagradu u Njemackoj gdje svi velikiznanstvenici rade i zive, dajte vi dobijte nagradu na sveucilistu u mostaru!

VL
BM
Boris Markovic
19:49 08.01.2013.

Ivan Djikic je vrhunski naucnik na koga moze biti ponosna cela "regija". Tesko je recima opisati koliko je veliki njegov uspeh, jer treba biti iznimno (divna rec) vest (i naucno i politicki) da dobijas takve nagrade. Osim njega Hrvatska ima jos dosta odlicnih naucnika koji su jako uspesni u svetu. Steta je da sto si bolji tvoja maticna sredina te sve vise odbacuje.

VL
M3
Miške 3
22:33 08.01.2013.

08.01.2013. u 21:44h tmk je napisao/la: jos jedan dokaz da je zbilja vrhunski svijetski strucnjak - izlapeli mediokriteti iz HAZU, koji ne znace nista na svijetskoj sceni, ga nece za clana --- To sam i ja upravo htio reći. Neće oni njega u HAZU; prije će Pupovca. Balkanski mediokriteti, usrali okoštali provincijalci. Profesori Đikiću, iskrene ćestitke ! Ponosni smo na vas!

VL
OS
osica
22:54 08.01.2013.

čestitke, veiliki, jednostavni dr. Đikiću. Pišu neki ovdje da vas naši HAZU -neći i nisu htijeli.....No, to zamo i vi i mi . Ona stara poslovica kaže "Šteta je biserje......." Hoće vas svijet i na vas ponosni mnogi Hrvatski građani.tski građani. Sretno vam bilo.

VL
SJ
Sve je uzalud
11:16 09.01.2013.

Naši akademci će puknuti od bjesa na ovog koji svaki mjesec dobiva nagrade a zabranjen mu je pristup našoj akademiji zbog zavisti.

VL
JA
javornov
10:26 09.01.2013.

Glupost, nikoga HAZU nije otjerao niti to može. Nitko iz Hrvatske ne odlazi zato što nije primljen u HAZU, već zato što su ovdašnji laboratoriji potplaćeni, nerazvijeni, zaostali. Što se talentirane ljude koči i podmeću im se klipovi. Što su šefovi bogovi mada su zadnji rad objavili prije 10 godina. Čovjek vani ima svjetske uvjete za rad i to je to. Rezultati su tu. u Hrvatskoj mu sve mogu oprostiti... osim uspjeha...

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
10:29 09.01.2013.

Đikić potvrđuje onu narodnu " za dobrim konjem se prašina diže". Kad čovjek kao Đikić pobiijedi svojom istinom, on jednostavno ako ne želi da mu se gorivo razvodni diplomatskim natezanjima, mora prašiti oko sebe. Mnogi to nikad neće razumjeti. Za to se mora postati "alergičan" na "sitnozube" u znanosti.

VL
JA
javornov
12:44 09.01.2013.

Smiješno koliki se upuštaju u osudu HAZU a da pojma nemaju kako ona funkcionira. Nikoga HAZU nije ni odbila ni primila. O primanju novih članova odlučuje isključivo svaki pojedini razred i nijedan drugi razred nema pravo glasa. Znači nikakva HAZU već razred, a to su kolege... u tom zajcu leži grm.

VL
VI
Vicka1976
15:02 09.01.2013.

Iako sam znanstvenica do kraja nisam razumjela odnos Radmana i Đikića ali to je potpuno nevažno za ovu nagradu i ne razumjem čemu povezivati jedno i drugo. Hrvatska svakog čovjeka poput Đikića, Radmana, Primorca, ili Paška Rakića (koji je član američke Akademie znanost) i niz drugih treba čuvati ko malo vode na dlanu jer su rijetkost. Niti jedan od njih nije bezgriješan ali su napravili za Hrvatsku jako puno, svatko u svom segmentu......

VL
DU
Deleted user
18:10 08.01.2013.

bravo doktore

VL
OB
-obrisani-
18:14 08.01.2013.

Dakle sada očekujemo novu provalu pameti...

VL
OB
-obrisani-
18:14 08.01.2013.

Ivan Đikić nije dostojan za HAZU, jer tamo sjede oni sa vjerodostojnim znanstvenim radovima?....pa ga ne žele, isto kao niti radmana, pavunu..... Bravo i sve čestitke Đikiću p.s. i onda se pitate zašto vam je obrazovanje tako propalo !

VL
TO
Toni50
18:20 08.01.2013.

Poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, profesor na Sveučilištu Goethe i direktor Instituta Buchman, dobitnik je nagrade Ernst Jung za medicinu. Znamo da su Hrvati tražili od njega da dokaže da im diplome prevede i pokaže i da nije htijeo. ( mogao kako se pisalo... ) Jel da je netko uspiješan u RH i da je pametan teško gotovo uopče neprihvatljivo i ne shvatljivoooo u RH .... Znamo i to da je veliki rat dugo i neumorno pa i sud vodio sa ministrom Primorcem ... Sada šata ,možemo nego bravo doktore .

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:23 08.01.2013.

Svaka cast majstore,...bravo.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:39 08.01.2013.

08.01.2013. u 18:34h ankicascreiber je napisao/la: Lako je vama dobitinagradu u Njemackoj gdje svi velikiznanstvenici rade i zive, dajte vi dobijte nagradu na sveucilistu u mostaru! -------------------------- Oni tamo sami sebi dijele.

VL
DA
Danzig
19:17 08.01.2013.

@BUZZ OFF Samo da podsjetim da je Ivan Đikić prakticki protjeran od strane Radmana. Napravljen je medijski linc na njega jer je upozoravao na probleme u institutu MEDILS. Tako da ih ne bi stavljao u istu grupu.

VL
VI
ViborLipovscak
19:37 08.01.2013.

Ivan Đikić je shvatio snagu medija jer je češće u medijima nego Severina, no Ivan Đikić je shvatio da nakon velikog rata s akademikom Radmanom koji ga je optužio za kriminal sada mora popraviti svoju medijsku sliku. Idemo se podsjetiti što su vodeći znanstvenici rekli tko je Ivan Đikić. -Akademik Miroslav Radman (Slobodna Dalmacija): Ivan Đikić je širenjem neistina sustavno narušavao ugled MedILS‐a, prouzrokovao je odlaske mladih znanstvenika i ometao rad instituta. -Prof.dr. Krešimir Pavelić ( Vjesnik od 28. siječnja 2006.) "Ivan Đikić je svojim djelovanjem počinio veliku štetu Republici Hrvatskoj." -Branko Roglić (Predsjednik upravnog vijeća MEDILS-a) "Đikić je svojim ponašanjem rastjerao investitore u MEDILS-u i morao je otići" -Prof.dr. Matko Marušić (Slobodna Dalmacija) "Đikić je pljuvao po Hrvatskoj jer da zašto on tako dobar mora za obranu doktorata platiti tri tisuće kuna (tada sam ga izbacio iz sobe). I još mnogo toga je Đikić napravio"...

VL
VI
ViborLipovscak
19:37 08.01.2013.

-Prof.dr. Šimun Anđelinović (Vijesnik) Đikić širi do sada neviđenu mržnju među hrvatskim znanstvenicima. -Prof.dr. Danica Ramljak (HTV) "Imamo jasne dokaze da je Ivan Đikić pokušao objaviti Apel u kojem napada hrvatske znanstvenike u američkim novinama" -Akademik Josip Pečarić "Želio sam sam da javnost dozna tko je zapravo Ivan Đikić i zbog toga sam objavio knjigu "Kako su rušili HAZ-u", - Prof.dr. Igor Čatić "Napadi na pojedince od strane prof. I. Đikića i njegovih istomišljenika nikada nisu prestali, premda su bili različito intenzivni" -Marko Ljubić, novinar “(Nacional, 28.06.2010.). "Ivan Đikić je pretjerano incidentna osoba, koja vrlo teško podnosi kritike na vlastiti račun", ove teške riječi o poznatom hrvatskom znanstveniku rekao je u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu novinar Marko Ljubić.

VL
VJ
VjekoListes
19:46 08.01.2013.

Jako sam zabrinut optužbama koje je akademik Radman izrekao protiv dr. Ivana Đikića, a tiču se kriminala itd. Na žalost akademikove optužbe nikada dr. Ivan Đikić nije osporio.

VL
JA
jamama
18:17 08.01.2013.

čovjek kojem se iskreno divim i poštujem njegov rad. ALI nažalost u našoj domovini priznanja za njegov rad nema. žalosno !!!!!!!!!!!!!!!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.