Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA Nastavljena sve burnija daruvarska predizborna previranja

Ivan Cegledi (HDZ) dao ostavku u Poglavarstvu!

18.11.2008.
u 17:21

Nakon što su protekloga tjedna daruvarski GO HDZ-a i gradonačelnik Zvonko Cegledi (HSS) međusobno izmijenili strelice o financiranju gradnje gradske fontane, iz HDZ-a stiže novi udarac.

Ostavka u Poglavarstvu
Naime, neopozivu ostavku na članstvo u Gradskom poglavarstvu podnio je HDZ-ov Ivan Cegledi, čime je prividno raskinuta neslužbena koalicija te stranke sa službenom koalicijskom daruvarskom vlašću HSS-SDP-HSU-a.

- Ostavku sam podnio jer se ne slažem s načinom rada gradonačelnika. Ne može reći da za određene investicije, poput fontane, nema vremena pitati Gradsko vijeće koje ga je izabralo za gradonačelnika - rekao je I. Celgedi, napominjući kako je to isključivo njegova osobna odluka.

Gradonačelnik Zvonko Cegledi nije želio komentirati razloge i odluku svojega prezimenjaka, dodajući kako je prije dva mjeseca HDZ Daruvara i pismeno zamolio da umjesto njega u Poglavarstvo imenuju drugoga kandidata jer je, kaže, I. Cegledi destruktivno djelovao. Bruno Marić, predsjednik daruvarskoga HDZ-a, kaže kako su primili zahtjev, no da se po njemu nisu očitovali, ali da niti nakon novonastale situacije nisu raspravljali o tomu hoće li ili uopće ne dati novoga člana u Poglavarstvo. - Mjesta za HDZ-ova člana u Poglavarstvu i dalje ima. No, ako ga i ne imenuju, mi možemo funkcionirati i sa šest članova do kraja mandata - rekao je Z. Cegledi.

Pojačanja HDZ-a
No, osim ostavke I. Cegledija novost je i ta da su u tabor HDZ-a prešli nezavisni gradski vijećnici Zlatko Farkaš i Željko Kljajić, koji su prije nekoliko mjeseci napustili HSP, dok će, najavljuje Marić, prijeći još jedan, o čijem će imenu uskoro biti govora. Na novinarsko pitanje Z. Celgedi je odgovorio kako se ne boji krize vlasti u Gradu.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije