Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju

Ivan Bota: Studentice su trebale dobiti opomenu, kazna je preoštra

Ivan Bota
Facebook
12.12.2014.
u 06:40

Bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu o kazni zbog Facebooka

Tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta koje su na Facebooku kritizirale rad referade dobile su opomenu pred isključenje i suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci. Kako komentirate takvu odluku?

To su preoštre i predrastične kazne. Taj je problem trebalo riješiti na akademski način, dakle opomenom.

Što se uopće postiglo ovakvom kaznom koja više djeluje kao pokazna vježba?

Ništa. Osim što će možda sada dovesti do toga da će sve više studenata otvarati lažne profile na Facebooku s kojih će napadati fakultet. Pitanje je i zbog čega uopće referada tako velikog fakulteta kao što je Ekonomski radi sa studentima samo dva sata. Pa na tom fakultetu studira oko 11.500 studenata.

Zanimljivo je da su nakon afere Index optuženi profesori radili i primali plaće sve do pravomoćnosti.

To govori da nismo svi jednaki. Ako profesor pogriješi, on i dalje može nastaviti raditi i primati plaću do pravomoćnosti postupka. Student dok čeka konačnu odluku ne može ništa, ni polagati ispite ni ići na predavanja.

>>Suspendirana studentica: Ako potvrde odluku, ostat ću bez primanja

>>Pisale na Fejsu pa ih fakultet suspendirao. Studentice: Samo smo komentirale

Komentara 7

DU
Deleted user
08:37 12.12.2014.

Tja, kaj se more. Ni med cvetjem ni pravice. Što više studenata ekonomije, to nam gospodarstvo slabije. Kako neće kad se profesori bave ili prodavanjem ispita ili takvim tričarijama. Blago nama.

HR
hrxxx111
08:33 12.12.2014.

Nisu ih trebali uopce pogledati. Znaci danas vise ne smijes komentirati neciji nerad ? da ministarstvo nesto radi odavno bi reagiralo. Njihov rad necemo komentirati jer kako je krenulo jos ce netko u zatvoru zavrsiti

TM
Trt mrt smrt
10:13 12.12.2014.

Dragi moji profesori sa svih fakulteta, koliko ste podigli novca s lažnih putnih naloga i dnevnica? Koliko ste uzeli novca na projektima s lažiranim rezultatima, koliko vašeg posla su odradili vaši novaci i asistenti? Dali ste se konačno naučili koristiti računalima koje uzimate kao da ste vrhunsku gejmeri a neznate niti mail poslati. Koliko članova obitelji ste zaposlili na svom faksu... licjemjeri!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije