Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski centar na bubnju

Iva Majoli izgubila Cmrok: Kompleks se na dražbi nudi za 17,7 milijuna kuna

Iva Majoli
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
09.04.2019.
u 20:54

Imanje na Cmroku prodaje se da bi se namirio barem dio 73 milijuna kuna dugova zbog kojih je pokrenut stečaj tvrtke. Jedini razlučni vjerovnik u procesu je Kermas Energija poduzetnika Nenada i Danka Končara, kojeg je Majoli svojedobno prozvala svojim spasiteljem

Imanje na Cmroku, koje je Iva Majoli stekla ‘ispod cijene’ za samo 14 milijuna kuna, prodaje se na javnoj dražbi. Teniski centar Iva Majoli d.o.o. je u stečaju, a sutkinja je pozvala sve zainteresirane za kupnju kompleksa u vlasništvu te tvrtke da razgledaju nekretninu u srijedu. Nadmetanje počinje zadnjeg dana travnja, a trajat će do 15. svibnja. Početna cijena za imanje je 17,7 milijuna kuna, a procijenjena mu je vrijednost veća od 22 milijuna kuna. Riječ je o kompleksu koji uključuje 8300 četvornih metara igrališta, gradilište od 1470 četvornih metara te sportske i ostale nekretnine, a tamo se nalazi i jedan od najluksuznijih zagrebačkih restorana. Kompleks je na prestižnoj zagrebačkoj lokaciji, gdje se cijena kvadrata stana penje i preko 3500 eura po četvornom metru.

Končar će naplatiti dio duga

Imanje na Cmroku prodaje se da bi se namirio barem dio 73 milijuna kuna dugova zbog kojih je pokrenut stečaj tvrtke. Jedini razlučni vjerovnik u procesu je Kermas Energija poduzetnika Nenada i Danka Končara, kojeg je Majoli svojedobno prozvala svojim spasiteljem jer je za 38 milijuna kuna otkupio tražbine od H-ABDUCO banke. Končarovi su tada preuzeli polovicu tvrtke koja posjeduje nekretnine i odgodili stečaj. Kao razlučni vjerovnik imaju najveću šansu naplatiti dio duga, dok mnogi vjerovnici kojima Majoli duguje neće. Među njima je i Vinka Prekupec koja je zbog duga od 840 tisuća kuna starog deset godina i pokrenula stečaj Teniskog centra Iva Majoli.

Priču o stečaju Teniskog centra Ive Majoli pratimo već godinama jer se razvlači od 2015., a sama ovrha nad nekretninom dulja je od dvije godine. U tom periodu Iva Majoli i njezina obitelj koristili su nekretnine na Cmroku kao svoje. Iako je u tom razdoblju ovrha nad nekretninom već bila pokrenuta restoran koji je unajmljivao objekt na terenima sve do prvog travnja 2018. najam je plaćao drugoj tvrtki obitelji Majoli, i to oko 5000 eura mjesečno, čime se izbjegavalo da novac sjeda na račun tvrtke u stečaju. Stečajna upraviteljica Davorka Huljev raskinula je taj ugovor kao štetan za tvrtku čiji stečaj vodi, ali je za vrlo povoljnijih 5000 kuna mjesečno prošlu sezonu obitelji Majoli iznajmila pet teniskih terena. Ipak, organizacijom javne dražbe trebao bi doći kraj nepoštenoj poslovnoj praksi obitelji Majoli koja od 2006. koristi ovaj elitni kompleks.

Grad Zagreb najveći gubitnik

Podsjetimo, Grad Zagreb prodao joj je svoje zemljište procijenjeno na 34 milijuna kuna za 14 milijuna kuna, a kao ulaganje od 20 milijuna kuna priznao joj je obnovu terena i gradnju montažnih objekata. Za gradske je nekretnine bilo još zainteresiranih, ali u uvjetima kupoprodajnog ugovora pisalo je da kupac mora organizirati WTA i ITF teniske turnire. Tek je jedan turnir te kategorije bio i održan, dok je drugi otkazan zbog nedostatka sponzora. Grad nikad nije otkazao ugovor iako je to mogao. Naime, članak 9. ugovora kaže da Zagreb ima pravo raskinuti ugovor ako se ne realiziraju ulaganja potrebna za organizaciju turnira.

Cijela priča primjer je prepuštanja javne imovine u ruke povlaštenih pojedinaca po niskim cijenama. Majoli je dobila imanje uz uvjete koje nikad nije ispunila, a sada ga na dražbi koja po pravilima podrazumijeva prodaju po najmanje 30 posto nižoj cijeni od one tržišne jeftino može kupiti bilo tko. Svi su dobro prošli, osim samog Grada koji je mogao svoju nekretninu puno bolje utržiti.

VIDEO Pogledajte spektakularan doček tenisača u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 33

PE
PetiElement
21:31 09.04.2019.

Bilo bi i vrijeme da ova plati sva svoja sra*a... Ali i oni koji su joj sve to omogućili

SA
sargu123
21:06 09.04.2019.

Koliko su ono koštale proslave njenih rođendana?

VO
vorda400
20:34 09.04.2019.

Evo tipični primjer nesposobne države da zaustavi jednu ovakvu poduzetnicu da uništi sama sebe sa ovakvim dugovanjem di su bile inspekcije i porezna prvi mjesec kad je dug nastao??? normalni ljudi su odmah pod ovrhom Majoli je imala zaštitu sa vrha ipak je to zlatna mladež

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije