Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
giornale

Italija više nije u Europi, nego u 4. Reichu, a Merkel je naš Kaiser

Giornale (1)
08.08.2012.
u 20:40

Udarci po Montiju: On se povlači na isti način kao 
i britanski premijer Chamberlain 1938. pred Hitlerom

Talijanski list Giornale, koji od prvog dana pljuje po premijeru Mariju Montiju, objavio je komentar pod naslovom “Četvrti Reich” u kojemu se naglašava kako u Europi vlada Njemačka i njezina kancelarka Angela Merkel čije “ne” pomoći zaduženim zemljama “baca na koljena cijelu Europu”.

“Izgubio je Monti, kojega su Nijemci mjesecima vukli lažnim obećanjima. Izgubio je Mario Draghi koji se kao šef središnje banke morao nakloniti željama Merkelove”, drži Giornale, list u vlasništvu obitelji Berlusconi.

Pokažite mišiće

Giornale piše kako “Italija, i ne samo ona, više nije u Europi, već u Četvrtom Reichu”. List dalje navodi kako je u Prvom Reichu njemački vladar imao i naslov rimskog cara, a tijekom ostala dva izbili su svjetski ratovi s milijunima žrtava. Sada se Nijemci “ne predstavljaju više topovima, već eurom”, objašnjava list svoju tezu iz naslova. “Nijemci drže da je eurozona njihova kuća, a mi moramo trpjeti, predati se novom Kaiseru, Angeli Merkel koja bi htjela zapovijedati i u našoj kući”, piše Giornale i naglašava kako je loše to što se ne reagira na njemačke zahtjeve, što se ne pokažu mišići, već se “povlačimo kao što su to učinili veliki Europe na konferenciji u Münchenu 1938.”

Nisu se suprotstavili Hitleru i godinu poslije pola Europe okupirale su njemačke trupe. Što sada čekaju Italija, Španjolska i uskoro Francuska, zašto ne kažu ili mi ili vi, jer se zajedno u eurozoni ne može više biti pod tim uvjetima. Bolje je vratiti se nacionalnim monetama i zadržati autonomiju i slobodu. Međutim Monti nas prodaje zbog kukavičluka i nesposobnosti više-manje na isti način na koji je to učinio britanski premijer Chamberlain 1938. godine u Münchenu.

Izabrao nečast

“Nekoliko godina kasnije njegov je nasljednik Winston Churchill kazao: ‘Morao je izabrati između rata i nečasti. Izabrao je nečast, imat će rat.’ Pazite da ne završite na isti način”, zaključuje u uvodniku glavni urednik lista Giornale Alessandro Sallusti.

Komentara 45

BU
bukaravela
22:59 08.08.2012.

Danke Deutschland

LI
Livijo
22:59 08.08.2012.

Jadan onaj komeje mjerilo postenja Berlusconi&Co!

PI
piranha
09:20 09.08.2012.

Tko je reka jebaliga ćaća da se povijest draga nam ne vraća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije