Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistika

U Italiji je siromašna ona obitelj koja ne troši 1000 eura mjesečno

euri
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
13.07.2017.
u 12:41

Razlika je i između onih koji žive u gradovima, na sjeveru ili jugu države

U Italiji je u 2016. godini bilo 1,6 milijuna obitelj koje se smatra apsolutno siromašnima, odnosno čak 4,7 milijuna osoba, obznanio je danas talijanski statistički zavod (ISTAT) u godišnjem izvješću o siromaštvu obitelji i pojedinaca. U odnosu na prethodnu godinu broj nije znatno izmijenjen. Vijest je odmah objavljena kao glavna na svim agencijama i sajtovima medija.

No, kako se računa siromaštvo u Italiji? Načinjen je popis osnovnih potreba kao što su adekvatna prehrana, imati mogućnost stanovanja, imati sredstva za kupovinu odjeće i obuće, zatim za informiranje, vožnju prijevoznim sredstvima, novce za obrazovanje i održavanje dobrog zdravlja. Vrednovanje, napr., prehrane nije određeno prema minimalnoj cijeni neke hrane, već prema ponudi na pojedinim teritorijima. Takvim se izračunom došlo da su siromašne dvočlane obitelji koje mjesečno troše manje od 1.050,95 eura ili ako jedna osoba živi sama onda bi trebala trošiti najmanje 819,13 eura mjesečno.

Razlika je i između onih koji žive u gradovima, na sjeveru ili jugu države itd. Osoba u dobi od 18- 59 godina koja živi sama u nekom gradu na sjeveru Italije mora trošiti mjesečno najmanje 819,13 eura, ako živi u manjim mjestima sjevera onda mora trošiti 734,74 eura, a ako živi na jugu u malom mjestu onda joj je dovoljno 552,39 eura. Zanimljivo je kako mediji na svojim sajtovima ne objašnjavaju taj izračun, već samo iznose brojku kako u Italiji ima gotovo pet milijun osoba apsolutno siromašnih.

Komentara 7

ZG
zg223
14:01 13.07.2017.

i kod nas je sirotinja 'obitelj' koja ne trosi toliko.svi misle da je ovo po pojedincu

MG
milerazbojnik@gmail.com
17:35 13.07.2017.

kod nas tri penziča nemreju imat zajedno tu svotu ali glavno je da je političarima i analitičarima milina uvjek uspoređivat troškove života i standarda po mjerilima europe kad treba nešto dič a plače i penzije i sva druga davanja prosjek po glavi 2tisuče i nešto kuna al uzmu gospoda i sirotinjuu i političare i kulake koji imaju jedan sam primanja što li nema 50ljudi i kokodačću milina ih čut

Avatar ivek
ivek
13:09 13.07.2017.

koja laz. 8 miliona talijana nema ni 100 eura na mijesec,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije