Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro su pripremljeni

IT stručnjak o Milanoviću u SAD-u: Nema praznih priča, žicanja i sličnih bedastoća

Nikola Dujmović
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
01.10.2014.
u 14:35

Nikola Dujmović ističe da su premijer i Vlada konačno prepoznali IT kao važnu industriju

Putovanje premijera Zorana Milanovića u SAD gdje obilazi pet velikih IT kompanija izazvalo je različite reakcije u javnosti. Dok neki smatraju kako je Milanovićev odlazak u Microsoft, Cisco, Oracle, HP i IBM uzaludan, isto ne misli i Nikola Dujmović, trenutačni predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx i predsjednik jedne od najjačih domaćih IT tvrtki zagrebačkog Spana.

Kako javlja ICT Business, Dujmović je iz SAD-a poslao e-mail u kojem ističe da je AmCham, Američka gospodarska komora unaprijed organizirala posjet državnog izaslanstva i pozvala samo dva gosta da se pridruže državnoj delegaciji te da predstavljaju hrvatsku informatičku zajednicu – njega i Antu Mandića, predsjednika IT udruge pri HGK.

– Očekuju se velike investicije i u IT tehnologiji, pa tako drago članstvo, nemojte reći da niste bili na vrijeme upozoreni. Dakle, obrazovanje i zdravlje bit će mjesto na kojem treba biti s rješenjima i znanjima. Kolege iz vladinih ureda u stvari su dobro pripremljeni i nema nikakvih praznih priča, obećanja, žicanja i sličnih bedastoća o kojima pišu po portalima, novinama i televiziji a pratimo to preko mreže – pojasnio je Dujmović u e-mailu koji je stigao na adrese članova Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Dujmović tvrdi da su bili izvrsno primljeni u kompanijama poput Ciscoa, a važnim drži istaknuti da su premijer i Vlada konačno prepoznali IT kao važnu industriju.

– Nema skrivenih agendi, poruka, interesa – na putu su da vide kako izgleda uspješna IT industrija u uspješnom društvu u uspješnoj državi. Ne obećaju im se nikakve posebne pogodnosti, ne pričaju se nikakve uljepšane priče, već se kompetentno i produktivno pokušava definirati zajednička platforma za suradnju. Hoće li biti nešto od toga, ne znam. Ova vlada je mnogo puta pokazala da ima dobre namjere ali da ne zna kako to provesti. Možda potaknuta uspjehom koji je ovdje očit, možda se ohrabri i nešto napravi – pojasnio je Dujmović i zaključio da bi za sve nas bilo dobro kada bi ''svakih pola godine netko išao na put u Silicijsku dolinu“.

>>Milanović iz Cisca održao konferenciju s Lalovcem u Zagrebu

>>Milanović razgovarao sa izvršnim direktorom Oraclea Markom Hurdom

Komentara 42

ZG
zgblabla
14:58 01.10.2014.

....samo da ne donese EBOLU

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:10 01.10.2014.

Koliki potencijalni investitori dolaze u Hrvatsku, ali nalaze prepreke na lokalnoj razini, županija i općina. Jednostavno sustav ne funkcionira brzo i učinkovito kako bi trebao jer nikoga ne zanima ulaganje i koliko će ljudi biti zaposleno ,ako netko u tomom sustavu ne dobije svoj dio.

GO
google385
15:27 01.10.2014.

da treba ici jer tamo idu iz mnogih zemalja svijeta i pune hotele.vecina putovanja su turisticka.najveci hit su programeri iz indije koji tamo rade upola cjene i tamo ih radi na tisuce dobiju vizu na 2 godine i onda kucii zatim dovode druge jer su jeftina radna snaga samo ih u american exspress radi preko 1000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije